Температура підскочить до +28: коли Україну накриє майже літня спека

1 квітня 2024, 15:53оновлено 3 квітня, 11:16
4425
Але разом з аномально високими температурами повітря у нашу державу прийдуть також дощі та грози.

Погода, весна, цвет, солнце
Погода в Україні – синоптик сказав, коли Україну накриє майже літня спека/ unsplash.com

Погода в Україні у перший тиждень квітня буде аномально теплою, але місцями буде йти короткочасний дощ. Також можливі грози.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Знайти помилку на зображенні за 5 секунд зможе лише геній: надзвичайна оптична ілюзія

відео дня

Таким прогнозом погоди на тиждень поділився кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич, пише meteoprog. Він зазначив, що дуже теплі температури у цей тиждень будуть спричинені південно-західними вітрами, які принесуть до нас тепле повітря з Балканського півострова і країн Середземномор'я.

Але на тлі теплої погоди подекуди будуть йти дощі різної інтенсивності, а також грози.

У другій половині тижня очікується короткочасне похолодання. Найбільш відчутним воно буде у північних областях, а на півдні нашої держави воно практично не відчуватиметься. Але уже з вихідних, 6-7 квітня, у нашу країну прийде субтропічне повітря, яке призведе до підвищення денних та нічних температур по всій країні.

Погода в Україні 1 квітня

У понеділок, 1 квітня, в Україні збережеться тепла, місцями спекотна погода. У західних, а вдень також у північних областях подекуди пройдуть невеликі короткочасні дощі, окремі грози. На решті території країни сухо. Вітер південної чверті, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +7…+12 градусів, вдень +20…+25. У західних та місцями південних областях вночі +10…+15 градусів, вдень +22…+27.

Погода в Україні 2 квітня

У вівторок, 2 квітня, у західних областях вночі місцями можливий невеликий дощ, вдень короткочасні дощі, місцями грози, в Карпатському регіоні дощ із мокрим снігом. На решті території країни без істотних опадів. Вітер південний/ південно-західний, 7-12 м/с, вдень місцями в Україні пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 градусів, у західних та південних областях місцями +14…+15; вдень +21…+26 градусів, на півдні та у Криму місцями +27…+28; на крайньому заході +13...+18 градусів.

Погода в Украине 2 апреля
Погода в Україні 2 квітня/ meteoprog

Погода в Україні 3 квітня

У середу, 3 квітня, у західних та північних регіонах, а вдень також у східній частині пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. На решті країни без істотних опадів. Вітер західний / південно-західний, 7-12 м/с, у західних та північних областях місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 градусів, на півдні та сході +7…+12; вдень +14…+19 градусів, у південно-східній частині України +18…+23.

Погода в Украине 3 апреля
Погода в Україні 3 квітня/ meteoprog

Погода в Україні 4 квітня

У четвер, 4 квітня, невеликі дощі можливі у північних областях, вдень також у Карпатах та на Закарпатті. На решті території України без істотних опадів. Вітер переважно західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 градусів, у західній частині +1…+6. Вдень повітря прогріється до +10...+15 градусів, у південних та східних областях до +16...+21. У північній частині +4…+9 градусів.

Погода в Украине 4 апреля
Погода в Україні 4 квітня/ meteoprog

Погода в Україні 5 квітня

У п'ятницю, 5 квітня, у західних, північних, вдень місцями у центральних областях очікуються невеликі дощі. На решті території країни без опадів. Вітер західний, північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 градусів, у північних областях місцями заморозки 0...-3; вдень +13…+18 градусів, у південній частині та у Криму +17…+22.

Погода в Україні 6 квітня

У суботу, 6 квітня, у більшості областей України, окрім півдня та центру місцями пройдуть невеликі дощі, можливі грози. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +5…+10 градусів, вдень +13…+18, у західних та південних областях +18…+23 градуси.

Погода в Україні 7 квітня

У неділю, 7 квітня, на тлі підвищеного атмосферного тиску опадів в Україні не передбачається. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 градусів, вдень +18…+23, у західних областях місцями +24…+26 градусів.

Погода в Киеве на две недели
Погода в Києві на два тижні/ meteoprog

Хто такий Ігор Кібальчич

Ігор Кібальчич - синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології. Кібальчич є кандидатом географічних наук.

Погода в Україні

Раніше повідомлялося, що Україну накриває літня спека. Але при цьому у деяких областях синоптики прогнозують дощ та потужний вітер – до 32 м/с.

Також раніше повідомлялося, що Україну накриває пил із Сахари – синоптики попередили про небезпеку. Синоптики закликали українців зачиняти вікна та попередили про шкідливість пилу.

Нагадаємо, синоптики дали прогноз погоди на квітень 2024 – обіцяють теплий місяць, але не скрізь. У більшості західних регіонів, а також у Вінницькій та Одеській областях буде тепліше, ніж на решті території України, кажуть синоптики.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти