Холоднеча і хуртовина на Новий Рік? Українцям розповіли, до якої погоди готуватися

29 листопада 2021, 04:22
Чим раніше птахи починають гніздитися під дахами, тим холодніше буде погода вже в грудні, кажуть народні прикмети.
Новий год_снег_шарики
/ 1zoom.ru

В Україні у зв'язку з кліматичними змінами професійним синоптикам все складніше прогнозувати погоду на сезон.

Як розповіла синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала, перші дні грудня українці зустрінуть з похолоданням і зі снігом, передає канал Україна 24.

"Можна сказати, що зима прийде за розкладом і з відповідною погодою. У Києві ми очікуємо мокрий сніг, швидше за все, стійкого снігу ще не буде. А на Сході і північному сході температура буде нижче, і може утворитися стійкий сніговий покрив",-розповіла синоптик.

Яка погода буде на Новий Рік

У Всесвітній службі інформації про погоду обіцяють в Україні на новорічні свята невеликі морози — до -5 градусів. Правда, снігу чекати не варто. Зараз як професійні, так і народні синоптики не радять налаштовуватися на якусь конкретну погоду взимку, але загальна думка у них є.

Грудень, як і наступні два місяці, не будуть дивувати морозами і хуртовинами, і більше будуть нагадувати класичну європейську зиму.

Про що говорять народні прикмети

Згідно з народною прикметою, за якою наші предки дізнавалися погоду - залазять чи горобці під краї дахів-сильних холодів чекати не варто. В цілому, чим раніше птахи починають гніздитися під дахами, тим холодніше буде погода вже в грудні. Прогнозувати її, за словами Інни Кукліної, яка завідує відділом в музеї під відкритим небом, можна за допомогою дерев, білок і навіть лушпиння від цибулі.

"Я взяла цибулину, верхня лушпиння відпала, а останні листочки потрібно знімати ножем. Ось це ознака того, що буде холодно. А якщо легко сходить, то не дуже холодно", — каже вона.

читайте такожЗавалить снігом, налетить штормовий вітер: українців попередили про небезпеку

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зима 2021-2022 років може відрізнятися аномальними температурними показниками.

Прогнозується, що снігу взимку буде не дуже багато, температурний режим буде помірний.

читайте такожВріже дубак і завалить снігом: українців попередили про різку зміну погоди

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти