Різке похолодання і мокрий сніг: в Україну йде небезпечна погода

19 жовтня 2021, 22:46
В Україні похолодає і випаде мокрий сніг.
сніг
Погода в Україні / ua.depositphotos.com

Погода в Україні найближчими днями порадує потеплінням. Однак висока температура буде супроводжуватися штормовим вітром, а в декількох областях нічна температура буде падати нижче нуля.

Так вже завтра, 20 жовтня, в Україні потеплішає. Денна температура повітря підніметься до +16 +18 градусів.

"Вже завтра, 20 жовтня, в більшості областей України вулиці наповняться щасливими людьми, які грітимуться при температурі +12 +16 градусів", - розповіла синоптик Наталка Діденко.

На заході України навіть до +18 градусів. Холод затримається на сході, в Сумській і Полтавській областях, вдень +7 +11 градусів.

21-22 жовтня тепла погода охопить практично всю нашу територію, а в західних областях місцями можливо до +19 +22 градусів.

За прогнозом Українського гідрометцентру, найближча ніч у східних і північних областях буде холодна, очікується від -3 до +1 градуса.

"Через сильний вплив антициклону суттєві опади в Україні малоймовірні, хіба що в середу атмосферний залітний фронт черкне трохи дощу місцями в західних областях", - зазначила Діденко.

У Києві 20 жовтня дощі не прогнозуються і суттєво потеплішає. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +14 градусів. Очікується південно-східний вітер, 21 і 22 жовтня пориви будуть до штормових значень. У четвер і п'ятницю температура повітря в столиці підніметься до +18 градусів.

Коли в Україні похолодає

Вже 23 і 24 жовтня в Україну почне заходити холодне повітря арктичного походження.

У більшості областей 24 жовтня нічна температура повітря впаде до +3 +5 градусів, вдень очікується на півночі і заході до +7 +9 градусів, в центрі до +10 градусів. У південних і східних областях до +10 +14 градусів.

читайте такожУ листопаді прийде зима: синоптики розповіли, коли Україну завалить снігом

На півночі, північному сході, а також у Києві в неділю очікується мокрий сніг з дощем.

Різке похолодання і мокрий сніг: в Україну йде небезпечна погода

Погода в Україні

Раніше синоптик Тетяна Негадайлова розповіла, що за її попереднім прогнозом, зима цього року обіцяє бути більш "традиційною" для нашого регіону.

За її словами, після завершення 30-річного кліматичного періоду в 2020-му, вже перша зима була незвичною, і мала всі сезонні ознаки попереднього тридцятиріччя – з 1961 по 1990 рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти