Замети снігу і сильний мороз: українців чекає сувора зима

17 жовтня 2021, 18:35оновлено 17 жовтня 2021, 19:33
Україну чекає довга і сніжна зима, прогнозують синоптики.
зима
Зима в Україні / pixabay

Погода в Україні взимку 2021-2022 буде сніжною і холодною. За прогнозом синоптиків, зима буде довшою, ніж раніше. Також очікується менша кількість відлиг.

Синоптик Тетяна Негадайлова розповіла, що за її попереднім прогнозом, зима цього року обіцяє бути більш "традиційною" для нашого регіону.

За її словами, після завершення 30-річного кліматичного періоду в 2020-му, вже перша зима була незвичною, і мала всі сезонні ознаки попереднього тридцятиріччя – з 1961 по 1990 рік.

"Попередньо прогнозуємо, що зима буде. Сезонний прогноз ще не готовий, але попередньо можна очікувати зиму - хоч і не з 30-градусним морозом, але буде менше відлиг і тривалий зимовий період", – резюмувала Негайдалова.

А ось начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру України Тетяна Адаменко зазначає, що екстремально холодної зими в Україні чекати не варто, але підкреслює, що робити такі прогнози — справа невдячна.

"Ми говоримо про довгостроковий прогноз за два місяці до початку зими. Таких надійних прогнозів немає ніде в світі. Звичайно, є якісь імовірнісні характеристики, але достовірність таких довгострокових прогнозів дуже низька, у нас апріорі навіть реального місячного прогнозу по днях не існує, — пояснює Тетяна Адаменко.

На думку Адаменка, в найближчі десятиліття існуюча система моделювання довгострокових прогнозів не зміниться. І так буде до тих пір, поки в усьому світі не стануть використовувати нові технології, наприклад, дистанційного реагування, що дозволяють автоматично знімати метеорологічні показники без втручання людини.

читайте такожМ'яка зима і безсніжний Новий рік: синоптик уточнила прогноз погоди для України на кілька місяців

"Що стосується майбутньої холодної зими, то це щорічні страшилки. На сьогодні ми маємо прогноз лише на жовтень, який говорить про те, що температура повітря буде в межах середньої багаторічної. Це означає, що, наприклад, в Києві в жовтні середня температура складе + 7°C. У середині місяця вона може досягти і +20°C, і -10°C. Але для жовтня все це - нормальні температури", — говорить Тетяна Адаменко, передає Фокус.

Якою буде зима 2021-22 в Україні

За прогнозом синоптика Вазіри Мартазінової, зима цього року і наступні зими в Україні будуть морозними.

За її словами, зима 2021-2022 і в наступні роки в нашій країні теж буде морозною, очікуються перепади температури повітря – від сильних заморозків до відлиги.

Фахівець підкреслила, що зима в Україні нікуди не дінеться навіть в умовах глобального потепління.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти