Прогноз погоди на 21 жовтня: в Україні сухо й тепло до +20, але буде одна неприємність

21 жовтня 2021, 06:46
Україна опинилася на перетині двох атмосферних утворень, тому впродовж усього дня очікуються сильні пориви вітру, попередив синоптик.
1634787436-4291.jpg
Синоптик дав теплий та сухий прогноз погоди на 21 жовтня / ua.depositphotos.com

Погода в Україні у четвер, 21 жовтня, буде переважно сухою та сонячною з температурою до 20°С вдень. Вночі помітно похолодає - стовпчики термометрів покажуть нижче +5 градусів.

При цьому впродовж усього дня очікуються сильні пориви вітру, оскільки Україна опинилася на перетині двох атмосферних утворень, попередив синоптик Укргідрометцентру на сторінці у Facebook.

"Але напрямок вітру з південних широт, тому він принесе до нас теплу повітряну масу, а стовпчики термометрів поповзуть вгору, забезпечуючи досить теплі четвер та п'ятницю", - йдеться в повідомленні.

Синоптик уточнив, що вітер очікується південний, південно-західний, 7-12 м/с, вночі в західній частині, вдень у більшості областей пориви 15-20 м/с, в Карпатах - до 25 м/с.

Температура повітря вночі 4-9 тепла, у східних областях місцями 0-3 градуси тепла; вдень 13-18 градусів вище нуля, на заході країни - до +20.

Найтепліше сьогодні буде в Чернівецькій області - вдень потеплішає до +20 градусів, а вночі температура не впаде нижче +7. Найхолодніша погода - в Сумах, де денна температура не перевищить 17 градусів.

Погода в Києві помітно нічим не відрізнятиметься від інших регіонів. Жителі столиці та центральних областей можуть насолоджуватися теплом до 17 градусів, але під вечір температура повітря знизиться до +6..+ 8 градусів.

Прогноз погоди на 21 жовтня: в Україні сухо й тепло до +20, але буде одна неприємність
Погода в Україні 21 жовтня / meteo.gov.ua

Як повідомляв Главред, бабине літо в жовтні розпочнеться з середи, 20 жовтня, і триватиме до п'ятниці, 22 жовтня. Однак теплі дні пройдуть швидко, поступившись місцем морозам вже в суботу. Найтеплішими днями тижня будуть четвер і п'ятниця.

Синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала прогнозує, що в четвер і в п'ятницю в Україні буде сухо, але вже в суботу почнуться дощі. Тоді ж температура повітря почне знижуватися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти