Останній найтепліший день і різке похолодання - прогноз погоди на вихідні в Україні

5 листопада 2021, 09:27оновлено 5 листопада 2021, 10:16
Погода в Україні почне псуватися вже з 6 листопада. Поступово заходитиме холодне повітря. З нового тижня похолодання посилиться, але снігу ще не видно.
погода, осінь, білка
В останній теплий день осені буде до +17 градусів, прогнозує синоптик / УНІАН

В Україну йде похолодання, і п'ятниця, 5 листопада, може стати останнім найтеплішим днем. Погода в Україні суттєво погіршиться найближчими вихідними. У Карпатах можливий сніг, на решті території пройдуть дощі. Вранці країну накриватимуть тумани.

Погода на сьогодні

У п'ятницю, 5 листопада на більшій частині території України буде ще дуже тепло. Стовпчики термометрів піднімуться до +15...+17 градусів, розповіла синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала в коментарі виданню Obozrevatel. Найближча ніч також буде теплою.

Сьогодні невеликі дощі пройдуть в північних та західних областях. Із Заходу в Україну заходитиме холодне повітря - 5 листопада там буде близько +10...+12 градусів.

Погода на вихідні 6-7 листопада 2021

Із завтрашнього дня температура повітря почне плавно знижуватися. У суботу та неділю по всіх областях денні температури очікуються в межах +10 ... +12 градусів. У нічні години похолодає до +4 ... +6 градусів.

У суботу можливі дощі в північних та центральних областях. У понеділок погода в Україні буде без істотних опадів по всій території країни.

При цьому в найближчі дні нічні та ранкові тумани спостерігатимуться частіше. Видимість складе до 200-500 метрів.

Холоди прийдуть з початку нового тижня

З 8 листопада синоптик прогнозує ще прохолоднішу погоду. Температури повітря знизиться до +6 ... +8 градусів в денні години. Місцями пройдуть дощі.

Вночі будуть з'являтися невеликі морози. З понеділка-вівторка в нічні години стовпчики термометрів покажуть близько 0 градусів, місцями - один-два градуси морозу.

Снігу поки що не буде ніде, крім Карпат.

"У Карпатах можливий сніг навіть найближчими днями. У п'ятницю дуже теплий день, тому снігу ми не очікуємо, але в принципі з вихідних, з понеділка щось може пролітати. Про потужні снігопади не йдеться, але можливий невеликий мокрий сніг за рахунок похолодання", - зазначила синоптик.

Погода в Україні в листопаді-грудні

Завідувачка відділом кліматичних досліджень і довгострокового прогнозу погоди Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України, доктор фізико-математичних наук Вазіра Мартазінова розповіла, що холоднішати "по-зимовому" почне вже із середини листопада. Температура повітря поступово почне знижуватися до мінусових значень. До кінця місяця погода вийде на -10 в північній частині країни.

При цьому, за її словами, погода в Україні взимку 2021-22 буде трохи м'якшою, ніж у попередні роки. На Новий Рік 2022 буде морозно, випаде сніг, але протримається він недовго.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти