Початок жовтня порадує теплом: синоптик дав детальний прогноз погоди в Україні на вихідні

2 жовтня 2021, 09:28оновлено 2 жовтня 2021, 09:59
У більшості регіонів України буде спокійна осіння погода, але вночі можливі заморозки. Невеликі опади очікуються лише в трьох областях.
осінь, погода, дитина
В Україну прийшов антициклон і приніс суху погоду / ua.depositphotos.com

Погода в Україні у перші вихідні жовтня порадує теплом. У більшості регіонів синоптик обіцяє спокійну осінню погоду, буде більше прояснень, але вночі можливі заморозки.

Забезпечує такі погодні умови антициклон з північного сходу, повідомили в Укргідрометцентрі.

"При антициклоні переважатиме мінлива хмарність, тому коли вночі ясне небо, все тепло, яке накопичилося впродовж дня, швидко вивільняється в навколишній простір і температура в нічні та досвітні години стрімко знижується", - йдеться у повідомленні.

Прогноз погоди свідчить, що в найближчі три доби опадів не буде, лише в суботу на Волині, в Рівненській та Львівській областях місцями очікується невеликий дощ.

читайте такожЖовтень не буде суворим: синоптик озвучив альтернативний прогноз погоди на другий місяць осеніТемпература вночі +1 ... +8 градусів. По всій території крім крайнього заходу і півдня на поверхні ґрунту і місцями в повітрі очікуються заморозки 0-3 градуси. Температура повітря вдень 11-16 градусів тепла, на Закарпатті та Прикарпатті місцями +17...+20.

Початок жовтня порадує теплом: синоптик дав детальний прогноз погоди в Україні на вихідні
Погода в Україні 2 жовтня 2021 / meteo.gov.ua

Погода в Києві в суботу, 2 вересня, буде хмарною, без опадів. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1...+6 градусів, на поверхні ґрунту та місцями в повітрі по області можливі заморозки 0-3, вдень +11...+16 градусів тепла. У Києві вночі 2-4 градуси тепла, вдень близько +15 .

Початок жовтня порадує теплом: синоптик дав детальний прогноз погоди в Україні на вихідні
Погода в Україні 3 жовтня 2021 / meteo.gov.ua

Як повідомляє Укргідрометцентр, поступове похолодання в Україні почнеться із середи, 6 жовтня. Температура повітря в середньому по країні опуститься до +13...+15 градусів вдень, вночі - до +4 ... +6 градусів.

Попри сонячну малохмарну погоду вдень і відсутність опадів, 3-4 жовтня вночі похолодає до +3...+5 градусів. Найхолодніше буде на сході країни. Так, на Луганщині можливі заморозки до 0 градусів.

Як повідомляв Главред, народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що жовтень буде "дволиким" - на нас чекає то майже вересневе тепло, то холодні зливи і нічні морози. В цілому, другий місяць осені повинен бути холодним і відносно сухим.

У свою чергу, заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко заявив, що погода в Україні в жовтні 2021 буде близькою до кліматичної норми, як і у вересні. При цьому на початку місяця не виключені заморозки, а пізніше очікується сніг – і не лише в Карпатах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти