Кліматолог попередила українців про аномальне літо

23 лютого 2021, 14:33оновлено 23 лютого 2021, 15:03
Відомий український кліматолог Віра Балабух стверджує-літо 2021 року очікується набагато менш жарким і сухим, ніж було літо минулого року.
Пилова буря
Кліматолог попередила українців про аномальне літо / соцмережі

Влітку 2021 року синоптики прогнозують в Україні потужні циклони з рясними опадами, бурями й грозами. Про це повідомляє портал Сьогодні з посиланням на авторитетного українського кліматолога віри Балабух.

За її словами, на погоду влітку нинішнього року буде в основному впливати Ла-Нінья ("Малятко") - кліматичне явище з південної частини Тихого океану, під час якого підіймається холодна вода з морських глибин . Внаслідок чого в регіоні відразу настає похолодання. Таким чином, літо 2021 року стане набагато менш жарким і сухим, ніж літо 2020-го.

"Ла-Нінья посилює циклонічну діяльність не тільки в Тихому океані, але і в Атлантиці. Це означає, що циклони, які неминуче будуть проходити із Заходу і південного заходу через територію України, виявляться більш потужними, ніж торік. А циклони, як відомо, несуть опади - дощі, град, і нерідко супроводжуються бурями й грозами", - сказала Балабух.

Згідно з її прогнозом, погода в Україні влітку 2021 буде такою:

  • Червень буде досить теплим. У першій його декаді можливі часті дощі та спека, але до середини місяця встановиться комфортна погода без опадів. Але в кінці знову будуть рясні опади;
  • У липні погода стане значно спекотніше, будуть регулярні дощі й грози. А пік спеки передбачається в середині місяця;
  • Спекотною і посушливою буде перша половина серпня, у другій половині та до кінця місяця очікується ослаблення спеки й похолодання.

читайте такожЕксперт назвала новий тренд у кліматі України

Зміни клімату - про що раніше повідомлялося:

  • Кліматолог Віра Балабух попередила про катастрофи через глобальні зміни клімату.
  • Також вона розповіла, які території України можуть піти під воду, і висловила думку, що в захопленому Російською Федерацією Криму ситуація з водою тільки погіршиться.
  • Керівник Української кліматичної мережі Ілля Єременко заявив, що світ може зіткнутися з такими змінами клімату, при яких стане неможливим виживання людства. Для того, щоб цього уникнути, в українців є не більше десятиліття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти