Грози, зливи та град: в Україні оголосили штормове попередження

21 липня 2021, 10:35
21 липня в країні ускладняться погодні умови, попередив синоптик. Вдень в Україні прогнозуються не лише дощі, а й пориви вітру 15-20 м/с.
небо, гроза
Сьогодні Україну знову накриють грози / Фото pixaby

Погода в Україні сьогодні, 21 липня, знову буде складною. Синоптик попередив про потужні зливи, град і грози.

За інформацією Укргідрометцентру, сьогодні по країні пройдуть грози, вночі в західних, вранці та вдень у північних і центральних областях очікуються значні дощі. У південних областях - місцями град.

Вдень в Україні прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с. Оголошено перший рівень небезпеки, жовтий.

Як повідомляв Главред, Україна бореться з наслідками негоди, яка накрила країну після декількох тижнів спеки. 20 липня потужна злива була не лише в Києві, а й Кіровоградській області та на Закарпатті.

У ДСНС відзвітували, що в результаті погіршення погоди в Україні без світла залишилися 838 населених пункти. Там спрацювали системи автоматичного захисту ліній електропередач (ЛЕП).

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

Дощі та грози незабаром накриють всю територію країни, розповів провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило. При цьому опади, за його словами, не стануть для українців порятунком від сильної спеки.

Один з провідних синоптиків Укргідрометцентру Віра Балабух пояснила, чому в Україні в останні роки так спекотно, і розповіла, з якої причини українцям слід чекати на нові температурні рекорди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти