Чи будуть ще сильні морози в Україні: синоптик поділилася прогнозом

18 січня 2024, 17:12
У найближчі дні температура повітря опускатиметься подекуди до -10…-15 градусів.
Погода, снег, зима
Погода в Україні – синоптик сказала, чи будуть ще сильні морози/ УНІАН

Найсильніші морози, які були поточної зими, досягали -25 градусів. Вони фіксувалися у січні в частині областей України. Проте така температура повітря протрималася недовго, а після цього погода в Україні знову стала теплішою.

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла, чи можливо, що найсильніші морози цієї зими вже були, чи найнижчі температури ще попереду. Про це вона сказала у коментарі 24 каналу.

"Така ймовірність (що найсильніші за всю зиму морози вже були – ред.), звичайно, є, але й повторення подібного ми не виключаємо, адже це тільки середина зими… Можливо, були найбільшими, але подивимося. Поки що ще зарано загадувати", – зазначила Птуха.

відео дня

Вона нагадала, що у січні 2024 року значні морози були короткочасними. Вони тривали буквально по 2-3 дні. А решту часу температури повітря були помірними або навіть мали плюсові значення.

Погода в Україні на найближчі дні

Також Наталія Птуха розповіла, що у найближчі дні у нашій державі не буде дуже сильних морозів. Але варто бути готовими до снігопадів, подекуди дощу та ожеледиці.

Згідно з прогнозом синоптика, у п’ятницю, 19 січня, на півдні нашої країни буде дощ, температура повітря там становитиме вночі та вдень від +5 до +9 градусів. На решті території України буде мокрий сніг та дощ, упродовж доби від -2 градусів до +4, вдень на сході до +8 градусів.

Погода в Украине 19 января
Погода в Україні 19 січня/ Укргідрометцентр

У суботу, 20 січня, вночі, крім західних областей, буде сніг. Вдень без істотних опадів, тільки на сході мокрий сніг. Вночі в Україні буде від -4 до -9 градусів, вдень від 0 до -5 градусів. На півдні та сході вночі та вдень від -2 градусів до +3 градусів.

Крім цього, синоптик попередила, що варто бути готовими до ожеледиці на дорогах.

У Карпатах 18-19 січня буде значний сніг та мокрий сніг, від 0 до -5 градусів. З 20 січня відбудеться поступове послаблення опадів та зниження температури вночі до -10…-15 градусів, вдень до -3…-8 градусів.

Погода в Украине 20 января
Погода в Україні 20 січня/ Укргідрометцентр

Хто така Наталія Птуха

Наталія Птуха – синоптик в Українському гідрометеорологічному центрі ДСНС України, завідувачка сектору взаємодії зі ЗМІ в УкрГМЦ. Співпрацює українськими телеканалами, радіостанціями та інформаційними джерелами.

Раніше синоптик розповіла, що в Україні сильно потепліє до +14 і налетить дощ. Після морозних днів у нашу країну прийде потепління, але разом з ним також прийдуть опади.

Також раніше українців попередили про дуже серйозну небезпеку – всю країну накриває шторм. Синоптики попереджають про те, що в Україні будуть снігопади, дощі, хуртовини та сильні пориви вітру.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти