"Зими не буде": кліматолог дала лякаючий прогноз для України

14 лютого 2020, 11:35
В Україні літо і осінь стануть більш посушливими, наголосила Світлана Краковська.
засуха, солончаки
В Україні літо і осінь стануть більш посушливими / Reuters

Глобальні зміни клімату позначаться на погодних умовах в Україні, заявила завідувач лабораторією прикладної кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Світлана Краковська.

За її прогнозом, найближчим часом, в окремі роки зими в Україні будуть морозними і сніжними, в той же час кількість теплих зим стане збільшуватися.

Вона також попередила, що кількість опадів в Україні залишиться приблизно на нинішньому рівні, але основна їх частина буде випадати в холодний сезон.

відео дня

Читайте такожВдарять морози, розпалить спека: синоптик дав несподіваний прогноз на весну-2020"Літо і осінь стануть більш посушливими. Ще більш посушливим і жарким буде клімат на півдні України", - підкреслила експерт в інтерв'ю Фактам.

Прогнозуючи період настання в Україні кліматичної зими, коли середньодобова температура опускається нижче нуля, кліматолог зазначила: "Все йде до того, що, починаючи з середини цього сторіччя, у південних областях України кліматичної зими не буде".

У той же час вона повідомила, що згідно з довгостроковими прогнозами, сильних морозів в нинішній холодний сезон в Україні вже не передбачається.

"Зимова погода (це коли температура стабільно тримається нижче нуля) у нинішньому сезоні тривала менше двох тижнів. Нагадаю, зима фактично почалася 21 листопада, проте вже через тиждень відступила, і на два з гаком місяці встановилася осіння безсніжна погода з невеликими плюсовими температурами. На початку лютого зима нарешті знову заявила про себе, але лише на кілька днів", - додала Краковська.

Читайте такожВід моторошних потопів до болісної посухи: опубліковано лякаючий прогноз погоди в Україні

Нагадаємо, раніше українців попередили про різкому потеплінні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти