Тепло скасовується: синоптики шокували погодою на початок березня

1 березня 2020, 18:50
Укргідрометцентр повідомив про різкое погіршення погодних умов на території нашої країни.
погода, сильний вітер, вітер
Синоптики повідомили про погоду у другий день весни / Фото з відкритих джерел

Хоч на календарі вже весна, погода не поспішає балувати українців теплом і сонечком. За інформацією синоптиків, 2 березня по всій території України очікуються пориви сильного вітру, а на заході навіть хуртовини.

Прогноз погоди за інформацією Укргідрометцентру - у понеділок, 2 березня (крім сходу) очікуються пориви вітру 15-20 м/с, а у Карпатах – 25-30 м/с.

Також на високогір'ї Закарпатської та Івано-Франківської областей у зв'язку зі снігопадами та хуртовиною очікується значна сніголавинна небезпека (3 рівень).

відео дня

У західних, північних областях і в Києві очікуються дощі, на решті території мінлива хмарність. При цьому температура очікується на рівні +8 +11 градусів.

Раніше Главред повідомляв, що народний синоптик Леонід Горбань озвучив також безрадісний прогноз на березень. За його словами, березень 2020 обіцяє повернення зими – вдарять морози до-15 градусів, прийдуть дощі з мокрим снігом.

Перший місяць календарної весни почнеться в Україні з плюсової температури. Протягом першого тижня стовпчики термометрів покажуть +7...+8 градусів тепла. При цьому в більшій частині областей можливі дощі. Вже з 9-10 березня погода в Україні різко погіршиться. З кожним днем температура повітря знижуватиметься на кілька градусів, вірогідні дощі з мокрим снігом.

Нагадаємо, агрокліматолог Тетяна Адаменко дала прогноз погоди на весну 2020 в Україні. За її словами, погода в Україні буде нестійкою, очікується переміщення циклону декількох атмосферних фронтів, що принесе в країну опади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти