Якою буде весна 2020: синоптик дав прогноз

25 лютого 2020, 08:08оновлено 25 лютого 2020, 08:55
Вперше за 120 років на Волині не буде повеней, каже прогноз погоди.

погода
Синоптик дав прогноз погоди на весну 2020 в Україні / Фото Pixaby

Погода в Україні навесні 2020 року буде нестійкою, очікується переміщення циклону декількох атмосферних фронтів, що принесе в країну опади. Такий прогноз погоди дала агрокліматолог Тетяна Адаменко.

При цьому експерти стверджують, що в цьому році суттєво зміниться клімат. Зокрема, прогноз погоди на весну 2020 в Україні говорить про те, що вперше за 120 років на Волині, в регіоні, який колись вважався болотним, не буде повеней, передає ТСН.

Тим не менш Адаменко заспокоїла українців: про катастрофу не йдеться. За її словами, головне, щоби не було різких температурних змін навесні 2020.

У той же час аномальні погодні умови в Україні можуть вплинути на врожай сільськогосподарських культур - восени майже не було дощів, а зима була практично безсніжною. Поки що говорити про наслідки рано, оскільки погода в Україні не була всюди однаковою, однак втрат не минути, стверджують експерти.

Нагадаємо, раніше начальник відділу агрометеорології Укргідрометцентру Тетяна Адаменко заявила, що погода в Україні незабаром зміниться. Зокрема, можуть зникнути холодні зими з морозами, а їм на зміну прийдуть теплі європейські зими – такі, як на Півдні Франції.

Адаменко також оцінила ймовірність того, що зима прийде в березні.

"Такий розвиток подій не виключено. Кожен третій березень в Україні характеризується великою кількістю опадів, тому повернення зими ще може статися. Але, якщо навіть піде не сніг, а дощ - це все одно добре, нам потрібні будь-які опади", - резюмувала синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти