StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Євген Хмара знімає кліп у тунелі київського метрополітену у супроводі оркестру ЗСУ

4 січня 2023, 14:46
Евгений Хмара

Український композитор Євген Хмара зняв кліп у тунелі київської станції метро "Контрактова площа" у супроводі оркестру ЗСУ – 50 музикантів оркестру доєдналися до проєкту. Про зйомки розповідає "Сніданок з 1+1".

Особливістю зйомок стало те, що вони відбувалися не на пероні, а білий фірмовий рояль композитора стояв прямо на коліях метрополітену. Зйомки відбувалися у нічний час, а колії, звісно, були знеструмлені.

"Виникла ідея розповісти світу про життя цивільних українців через соціокультурний музичний відеопроєкт з робочою назвою "Музика підземного Києва". З 24.02.2022 життя мільйонів українців продовжилося в бомбосховищах – дитинство, мрії, ідеї, а також музика – відтепер оселилися й в київському метрополітені. Світовій спільноті складно уявити, як міський вид транспорту може стати прихистком для тисяч людей, сімей, прихистком для творчості та креативу", - розповідає Євген Хмара про ідею проєкту.

Таким чином, проєкт має на меті показати незламність українського духу. Навіть в метрополітені, який перетворився на укриття, життя продовжується і музика продовжує звучати, навіть коли місто здригається і стогне від вибухів.

Під час зйомок Євген виконав авторську композицію "REVIVAL" яка присвячується сьогоді всім українцям.

Евгений Хмара

До проєкту долучився і військовий оркестр Збройних Сил України під керівництвом диригента Дмитра Антонюка. 50 музикантів, наживо, під вражаючу акустику бетонних тунелів між станціями метро "Контрактова Площа" та "Тарас Шевченко".

"Музика має велику силу. Музика об’єднує та дарує емоції, які здатні проникнути в глибини наших душ та сердець. Ця композиція – це молитва. Молитва за всіх постраждалих людей, яких настигла ця кривава, терористична війна. Я знаю, що ми переможемо, тому що за нами правда і з нами Бог", - наголошує Євген Хмара.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти