StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Україну відвідали "музичні амбасадори": деталі 5-денного туру

22 лютого 2023, 16:14
Україна очима іноземних культурних діячів – Всеукраїнська Асоціація Музичних Подій (UAME) презентує документальне відео про Music Ambassadors Tour.
Україну відвідали 'музичні амбасадори': деталі 5-денного туру

Відео розкаже про 5-ти денну подорож Україною благодійної ініціативи Music Saves UA та організаторів культурних подій з Європи, Грузії та Канади. Проєкт організовано Всеукраїнською Асоціацією Музичних Подій (UAME) у партнерстві з Night Ambassadors.

Серед гостей: Міхал Кащак (організатор найбільшого музичного фестивалю в Словаччині Pohoda), Логін Кочішкі (засновник найбільшого музичного фестивалю "TAKSIRAT" у Македонії), Давід Лежава (керівник act4culture), Звяд Гелбакхіані (один із засновників клубу BASSIANI та фестивалю ISKRA), Метью Грондін (очільник канадської організації MTL 24/24, що розвиває нічне життя та економіку 24/7 Монреалю), та Ільзе Янковська (публіцистка, промоутер демократії в Fund for Democarcy, волонтерка в Easy to Help), Ральф Нємчик (журналіст Rolling Stone Germany).

Перший і другий день гості провели у Києві: відвідали медіа-холдинг ТАВР, побачили зруйновані будинки та культурні об'єкти в Ірпіні, Бородянці, почули з перших вуст про оборону аеродрому в Гостомелі, знаходячись біля зруйнованого літака "Мрія". Після цього провели дискусію в концертному залі Atlas, де поговорили про шляхи допомоги українській музичній індустрії.

Третій день – це подорож до звільненого Херсону та Миколаєва.

"Херсон зустрів вибухами, які було чутно навіть у бомбосховищі. Це нові реалії, з якими стикнулись українці, і в яких нам потрібно жити наразі. Ми відправились до двох гуманітарних штабів*, яким допомагає наша ініціатива, поспілкувались з місцевими волонтерами. Вони розповіли, як Херсон пережив окупацію і про супротив партизанів, і також, як росіяни, відступаючи з міста, забрали з собою все: навіть молотки, цвяхи і викрутки. Станом на зараз, ми з нашими іноземними гостями змогли придбати всі необхідні інструменти та закрити потреби волонтерів", – коментують у Music Saves UA.

*Music Saves UA відкриває збір на забезпечення пунктів обігріву та гуманітраних хабів у Херсоні паливом для генераторів. Один місяць роботи = 100 000 грн. Ви можете зробити донат за посиланням: https://musicsavesua.com/uk#donate

У Миколаєві Раміль Агабеков (представник Миколаївської міської ради) розповів про ранок, коли російська ракета зруйнувала будівлю Миколаївської ОДА.

Четвертий та п'ятий день пройшли у Львові, де гості відвідали центр Unbroken, зустрілись з мером Львова – Андрієм Садовим, а також провели заключний освітній івент, поділились своїми враженнями про Україну, а також ідеями про майбутні спільні проєкти.

Нагадаємо, Music Ambassadors Tour – соціально-культурний проєкт, який переслідує кілька цілей: по-перше, залучення професіоналів музичної сфери з інших країн аби вони стали культурними амбасадорами України у себе вдома. По-друге, мотивувати до збору коштів, надання гуманітарної допомоги та забезпечення стабільної роботи волонтерських ініціатив. По-третє, обговорити шляхи розвитку культурного життя в Україні, враховуючи реалії війни.

Детальніше про Music Saves UA:

https://www.instagram.com/musicsavesua/

https://www.facebook.com/musicsavesua

https://musicsavesua.com/

https://www.tiktok.com/@musicsavesua

Додаткова інформація на сторінках UAME:

https://www.facebook.com/uame.org.ua

https://www.instagram.com/uame.org.ua/

https://t.me/intro_ua

Відео створено у рамках проєкту "Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства", що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю Всеукраїнською Асоціацією Музичних Подій і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти