Зеленський присвоїв Скрябіну Героя України посмертно

17 серпня 2020, 14:36
Президент України Володимир Зеленський посмертно зробив Андрія Кузьменка Героєм України, і підготував зворушливу промову.
Кузьма Скрябін
Кузьма Скрябін / УНІАН

У день народження Андрія Кузьменка , якого більшість знає під псевдонімом Кузьма Скрябін, Володимир Зеленський присвоїв, звання Героя України, зазначивши не тільки його культурну діяльність, але і участь в житті українських військових на Донбасі.

Президент України підписав указ про присвоєння Андрію Кузьменко звання Героя України в день його народження, коли йому б виповнилося 52 роки.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський в телеграм.

відео дня

"Сьогодні Андрію Кузьменку виповнилося б 52 роки. Його загибель стала справжнім шоком для всього суспільства. Він був таким щирим і відкритим, таким своїм, що у той страшний день кожен з нас відчув, ніби втратив рідну, близьку людину", - йдеться в повідомленні .

Він зазначив, що Кузьма їздив і допомагав українським воїнам на Донбас, і зробив не тільки культурний внесок в життя українців.

"З початком війни Андрій регулярно їздив на схід та допомагав нашим захисникам. Кузьма і сам був справжнім захисником України. Воїном слова. Його зброя – ручка, папір та мікрофон. Піснею він зцілював душу, словом – заряджав на боротьбу. За сильну, квітучу та непереможну Україну.

У кожного українця є гарний спогад, пов’язаний з піснями Кузьми. Він залишив слід у серці кожного. Він вчив нас не забувати й дзвонити справжнім друзям зі старих фотографій. Приїжджати до мами, щоб посидіти на кухні не одну годину.І, звісно, він вчив нас не стидатися своєї землі, бо кожен – сам собі країна.

Сьогодні нам дуже не вистачає Андрія. Артиста, поета, волонтера. Людини. Українця. Який дуже хотів, щоб люди в його країні жили мирно та щасливо", - говорить Зеленський, згадавши деякі пісні Скрябіна.

Зеленський присвоїв Скрябіну Героя України посмертно

"Ми завжди будемо пам'ятати тебе і разом зробимо все, щоб перетворити Україну в місце щасливих людей", - підсумував Зеленський.

Нагадаємо, що Кузьмі Скрябіну в 2019 році встановили пам'ятник в місті в Київській області.

До цього літа 2019 року виявився, що мертвому Кузьмі Скрябіну нарахували штрафів за нібито діяльність ФОПа.

Коли сім'я Скрябіна оплатила штрафи, в податковій оголосили, що "вже списали їх".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти