StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Скандал на Оскарі: з міжнародної телеверсії "вирізали" перемогу України

11 березня 2024, 21:45
Епізод про перемогу українського фільму "20 днів у Маріуполі" з промовою режисера Мстислава Чернова не увійшов до фінальних матеріалів.
Оскар-2024
Із телеверсії Оскара-2024 вирізали епізод із нагородженням "20 днів у Маріуполі" / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

96-та церемонія нагородження премії "Оскар", що відбулася в ніч з 10 на 11 березня 2024 року, стала для України історичною, адже українці вперше отримали за свою роботу заповітну золоту статуетку. Мстислав Чернов і знімальна команда документального фільму "20 днів у Маріуполі" отримали "Оскара" за найкращий повнометражний документальний фільм.

Усі були розчулені переможною промовою українського режисера, яку транслювали в прямому ефірі церемонії цієї ночі. Однак уже надвечір 11 березня з'ясувалося, що нагородження "20 днів у Маріуполі" разом із деякими іншими категоріями було вирізано організаторами "Оскару" з фінальної телеверсії для міжнародної телетрансляції.

Про це повідомляє Суспільне. У ніч на 11 березня на телеканалі показували прямий ефір "Оскара-2024", а на вечір був запланований показ скороченої версії. Команда Суспільного отримала для монтажу повну міжнародну телеверсію, і виявила зникнення епізоду з нагородженням і промовою українських документалістів.

відео дня

Телеканал уже звернувся до організаторів церемонії нагородження премії "Оскар" 2024 року, компанії The Walt Disney Company Limited, з обуренням з приводу їхнього рішення прибрати нагородження фільму "20 днів у Маріуполі".

20 днів у Маріуполі

"20 днів у Маріуполі" - український документальний фільм. Режисерський дебют українського військового кореспондента Мстислава Чернова. Він, фотограф Євген Малолєтка та польова продюсерка Василиса Степаненко документували жахіття, що відбувалися в Маріуполі в перші 20 днів повномасштабної війни - знищення міста російськими окупантами, масова загибель і поховання місцевих мешканців, руйнування. До остаточного варіанту фільму увійшли лише 10% відзнятої кінохроніки. "20 днів у Маріуполі" став найкасовішим українським документальним фільмом в історії, здобув понад 20 престижних кінопремій (включно з "Оскаром" і BAFTA) та 40 номінацій.

Раніше стало відомо, що вакантну роль Джеймса Бонда, агента 007, може зайняти тепер уже оскароносний Кілліан Мерфі. Творці "бондіани" пильно стежать за його творчістю після оглушливого успіху "Оппенгеймера".

Також представники голлівудської зірки Наталі Портман підтвердили, що вона офіційно розлучилася з чоловіком-хореографом Бенжаменом Мільп'є, після 11 років шлюбу. Причиною розставання стала систематична невірність чоловіка.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти