StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Лідер культового гурту U2 Боно полум'яно і люто закликав США допомагати Україні

19 лютого 2024, 15:23
Легендарна рок-група з Ірландії U2 дала концерт у Лас-Вегасі, під час якого соліст колективу, Боно, закликав допомагати Україні.

U2, прапор України
Боно та його колега по U2 Едж - відомі симпатики / колаж фото ua.depositphotos.com та УНІАН

Легендарний ірландський рок-гурт U2 дав черговий концерт у Лас-Вегасі. Соліст колективу Боно, який активно підтримує Україну у війні з РФ і навіть разом із гітаристом Еджем приїжджав до Києва 2022 року, під час виступу звернувся до публіки та безпосередньо до влади США із закликом "надати українцям усе, чого вони потребують". Відповідне відео з концерту було оприлюднено в Telegram-каналі фандрейзингової платформи United 24.

Боно нагадав, що вже зовсім скоро - 24 лютого 2024 року - повномасштабній терористичній війні в Україні виповниться два роки. Музикант із властивим собі пафосом сказав, що зараз українці борються за свободу всього світу і якщо припинити допомагати, то країна-агресор Росія "захопить наступні країни".

відео дня

"Америка, ти така щедра! Але дамо цим людям усе, чого вони потребують. Тому що вони борються за нашу свободу, а не тільки за свою. Наступного тижня буде два роки, як Путін вторгся в Україну, намагаючись знищити важко здобуту свободу 41 мільйона людей. Наступними можуть бути Польща, Литва, Східна Німеччина. Хто знає, куди далі ця людина може піти. Або не піти", - сказав зі сцени Боно.

Підтримка західними зірками України

Нагадаємо, раніше легенда світової поп-музики Пол Маккартні вкотре публічно підтримав Україну - цього разу на наймасштабнішому британському музичному фестивалі - Гластонбері. Ближче до кінця свого довгого сету (2 години 50 хвилин) Маккартні кілька хвилин розмахував українським прапором.

Як розповіли журналістам джерела з оточення музиканта, він навмисно виключив інший хіт The Beatles - Back in the U.S.S.R. - зі свого концерту в Гластонбері та всіх майбутніх виступів.

Пізніше повідомлялося про те, що легенда французького кіно Ален Делон долучився до проєкту солідарності з українським народом від журналістської команди Cyril Viguier і посольства України. У його рамках 86-річний легендарний актор прочитав вірші українського Кобзаря Тараса Шевченка.

Інші новини за темою:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти