Рукавички, антисептик і двері - як убезпечити себе в магазині

30 квітня 2020, 17:18
Ведуча Ревізор Карантин на Новому каналі Юлія Панкова розповіла, як мінімізувати контакти з брудними поверхнями.
Юлія Панкова
Юлія Панкова / Прес-служба

Щоб зменшити ризик зараження коронавірусом, необхідно дотримуватися санітарно-гігієнічні норми. Ведуча програми Ревізор Карантин 2020 Юлія Панкова просить українців обов'язково надягати в магазин не тільки маски, але і гумові рукавички.

"Ми з командою щотижня проводимо ревізії супермаркетів. І з допомогою люминометра, який визначає ступінь забруднення чистих, на перший погляд, поверхонь, перевірили все, до чого ви торкаєтеся руками. Важко навіть уявити, який рівень забруднення мають вхідні двері, упаковки продуктів, кошики, візки, ваги, касові стрічки і гроші!", – розповідає Юля Новому каналу.

Тому провідна рекомендує вибирати маркети з розсувними дверима.

відео дня

"Щоб на один контакт з передбачуваними мікробами на дверях було менше. Або ж відкривайте двері ліктем або вологою серветкою", – каже Юля.

У більшості супермаркетів стоять дезінфектори для відвідувачів. Юля радить ними користуватися.

"На випадок, якщо їх немає, носіть невеликий дезінфектор з собою. Адже рукавички необхідно обробляти після будь-якого контакту з поверхнями", – говорить ведуча.

А ще Юля радить використовувати безготівковий розрахунок.

"Під час ревізії столичного супермаркету я навмисне на касі розрахувалася готівкою. Щоб перевірити, скільки бруду міститься на грошах. Люминометр показав понад шістсот одиниць при допустимих 30-ти. Тільки уявіть, які брудні купюри ви тримаєте в руках. Якщо у вас є картка, розраховуйтеся ній, щоб зменшити контакт з готівкою", - розповіла вона Новому каналу.

Нові випуски Ревізор Карантин виходять щочетверга о 18:00 на Новому каналі. Крім того, дивіться і читайте огляди нових випусків на Главреді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти