StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Катерина Осадча презентувала іменну благодійну фундацію

7 листопада 2023, 12:40оновлено 7 листопада 2023, 13:26
Катерина Осадка
Катерина Осадка / Прес-служба 1+1

Вчора, 6 листопада, у КВЦ "Парковий" відбулась презентація благодійного фонду "Фундація Катерини Осадчої". Півтора року, з моменту повномасштабного вторгнення, велика команда ведучої телеканалу "1+1 Україна" Катерини Осадчої працювала в багатьох напрямках допомоги українцям. За цей час організація масштабувалась і задля більшої допомоги постала необхідність в юридичному статусі. Зараз фундація заявила про два основних напрямки роботи - допомога у пошуку зниклих та опіка над дітьми, які залишилися без батьків. Об’єднання цих ініціатив проєкту в один фонд дасть можливість розширювати співпрацю з державними органами, залучати міжнародних партнерів задля вирішення проблем і допомагати ще потужніше.

"За півтора року існування проєкту "Знайти своїх" ми отримали і обробили 7818 заявок. Нами знайдено 3299 цивільних людей. Перші наші успіхи - і ми стрибали від щастя, зараз це стало системою і я дуже радію, що ми продовжуємо допомагати і не зневірюємось. Це дуже непростий напрямок, а зараз шукати людей стало ще складніше. Місяць тому Рада Європи визнала цивільний полон злочином проти людяності. Це великий крок і далі ми будемо працювати над тим, щоб про цивільний полон говорили більше. Дуже важливо проводити паралелі між Україною і Ізраїлем. ХАМАС взяв в заручники 260 цивільних людей і про це говорить весь світ, а наших цивільних полонених більше 7 з половиною тисяч", - говорить Катерина Осадча про проєкт "Знайти своїх".

Катерина Осадча
Катерина Осадча / Прес-служба 1+1

Один з визволених волонтерською організацією полонених, режисер Маріупольського Драматичного Театру Анатолій Левченко, також прийшов підтримати команду та розповісти про свої жахливі 10 місяців цивільного полону.

відео дня

"Я не думаю, що моя історія якась оригінальна, вони намагалися інкримінувати мені 3 статті - розпалювання національної ворожнечі, підбурювання до екстремізму та заклик до терористичної діяльності. Зараз можна вже посміятися, але там це не було смішно. Донецьке сізо нагадує щось на кшталт камер 37 року. Крім самого суму, що ти там знаходишся, це таргани, щури, воші, клопи, відсутність нормальної їжі і нормальної води. До мене тортури не застосовувались, але хлопці, які були зі мною, розказували про знущання", - розповів режисер.

Фундація Катерини Осадчої разом із фондом "Твоя опора" працюють над проблемою сирітства в Україні, зокрема купують помешкання для дитячих будинків сімейного типу. Зараз команда в процесі покупки одразу трьох будинків для багатодітних сімей із усиновленими дітьми, які через війну лишились без житла.

"Я не відчуваю, що це зробила я. Це зробили всі небайдужі українці, бізнесмени, фонди. Це велика команда, яка підтримує ініціативу. Але я відчуваю неймовірну радість, що ми можемо допомагати та крок за кроком здійснювати мрії багатодітних родин, які виховують усиновлених дітей", - розповіла Катерина.

Катерина Осадча з командою також відкрила перший пілотний Центр психологічної, соціальної та юридичної допомоги дітям і батькам різних сімейних форм виховання. Тепер сім’ї, які усиновлюють дітей, будуть мати змогу звернутися за будь-якою допомогою до спеціалістів.

Катерина Осадча
Катерина Осадча / Прес-служба 1+1

Від самого початку повномасштабного вторгнення волонтерська організація Катерини Осадчої тісно співпрацює з органами державної влади, тому підтримати ініціативу по створенню фонду Катерини прийшла віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук, яка була поруч і допомагала проєкту всі ці півтора року. Також на презентації були присутні губернатор Київської області Руслан Кравченко, режисер Ахтем Сеітаблаєв, актор Олексій Тритенко, ведучий "ЖВЛ Представляє" Тімур Мірошниченко зі своєю дружиною Інною, дизайнери Катя Сільченко, Іван Фролов, Ельвіра Гасанова і ведучий телеканалу "1+1 Україна" Юрій Горбунов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти