StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Гурт Queen продав свої хіти за гігантську суму: про які гроші йдеться

22 червня 2024, 04:05
754
Корпорація Sony Music за гігантську суму в 1,26 млрд доларів США купила права на музичний і відеокаталог легендарної британської рок-групи Queen.
Квін, Мерк'юрі
Права на пісні Queen в 1 продали за млрд фунтів стерлінгів / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Права на музичний і відеокаталог легендарного хард- і глем-рок-гурту Queen придбано корпорацією Sony Music за гігантську суму в 1 млрд фунтів стерлінгів (приблизно 1,26 млрд доларів США). Про це пише британський таблоїд The Sun.

Сума угоди більш ніж удвічі перевищує рекорд, який був встановлений американським співаком-виконавцем Брюсом Спрінгстіном. Той продав права на свій музичний каталог за 393 млн фунтів стерлінгів (приблизно 408 млн доларів США) 2021 року.

За інформацією британських журналістів, гітарист Queen Браян Мей, баранщик Роджер Тейлор і басист Джон Дікон, а також розпорядники майна покійного соліста колективу Фредді Мерк'юрі теж брали участь в угоді.

відео дня

Sony Music тепер володітимуть правами на використання всіх хітів гурту, включно з "Bohemian Rhapsody", "Don't Stop Me Now", "I Want To Break Free" і багатьма іншими (щоправда, за межами США і Канади - там права на музику Queen викупила корпорація Disney).

Угода також охоплює доходи від продажу товарів із символікою Queen, відрахування від біографічного фільму 2018 року "Богемна рапсодія", а також від будь-яких інших майбутніх проєктів і ліцензійних угод.

Що таке Queen?

Queen (у перекладі з англ. - "Королева") - британський рок-гурт, який здобув широку популярність у середині 1970-х років, і один із найуспішніших гуртів в історії рок-музики, повідомляє "Вікіпедія".

Нагадаємо, раніше, наприкінці 2022 року на офіційному каналі в YouTube гурту Queen вийшла невидана раніше пісня, Face it alone, чорновий вокал до якої написав легендарний вокаліст колективу Фредді Мерк'юрі.

Трохи пізніше легендарний український комік і співак Андрій Данилко (більш відомий як Вєрка Сердючка) продав на відомому лондонському аукціоні Sotheby's унікальний автомобіль - Rolls-Royce Silver Shadow (1974 року виготовлення), який колись належав Мерк'юрі.

Усі виручені гроші (250 тисяч фунтів стерлінгів - близько 11 мільйонів грн) Данилко передав організації на створення в Україні сучасного центру реабілітації та протезування Superhumans.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти