StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Алла Ландар: "Віталій Білоножко залишив яскравий слід, чарівні спогади і енергію, що її вистачить на століття…"

15 січня 2024, 22:25
Алла Ландар:

На 71-му році життя залишив нас народний артист України, співак Віталій Білоножко, організатор і засновник міжнародного фестивалю родинної творчості "Мелодія двох сердець". Сумна звістка облетіла Україну 9 січня із уст жіночої половини зіркового дуету дружини Світлани…

"Прощання з народним артистом України розпочалося у п’ятницю вранці у вузькому колі в Михайлівському Золотоверхому монастирі", – розповідає власниця і керівник ритуальної фірми "Петро Великий"Алла Ландар, чия компанія організовувала процесію прощання, президент Міжнародної асоціації професіоналів похоронної справи, Національний член від України у Всесвітній Федерації Похоронних Виконавців (FIAT-IFTA), член Федерації Ради директорів Похоронних домів (NFDA, США), Заслужений працівник сфери послуг України.

З 11-ї години в чергу до входу в Національну філармонію України ставали всі, хто в щирому бажанні прийшов попрощатися з відомим артистом.

відео дня

Найголовніша справа життя Віталія Білоножка – всенародний Міжнародний фестиваль родинної творчості "Мелодія двох сердець", через який пройшли десятки співочих родин з усіх куточків нашої країни.

Засновники фестивалю повсякчас відзначалися добрими справами. Шістдесяти дітям із незаможних родин і сиротам була надана практична допомога вступити до вищих навчальних закладів. Таке не забувається…

"Цьому явищу у нашій культурі ще належить отримати належну оцінку культурологів та істориків мистецтва, позаяк такого фестивалю саме на автентичному народному матеріалі і за масової участі представників усіх регіонів нашої держави немає в жодній країні світу, – розповідає Алла Ландар, – Віталій і Світлана Білоножки – це ще й приклад незрівнянного музичного дуету і творчого сімейного тандему, заснованого на високому професіоналізмі та любові до рідної землі".

Національна Філармонія зустріла гостей церемонії величними світлинами його життєвого шляху, експозицією "Літопис життя" зі сценічними і студійними миттєвостями, особистими речами і сімейними фото, рідним мікрофоном і нотами, морем квітів і можливістю лишити свій спогад, присвяту, подяку чи просто написати кілька теплих слів вдячності у книзі пам’яті "Людина епохи".

Одним із перших прийшов попрощатися той, хто завжди був поруч – друг і колега по сцені Павло Зібров. Прийшли віддати останню шану і залишити останні слова подяки у книзі пам’яті співаки Павло Зібров, Тарас Петриненко, Алла Кудлай, Іво Бобул, ведучий Петро Мага, актори Ольга Сумська, Василь Ілащук, Дмитро Лінартович. Вшанували пам'ять в.о. міністра культури Ростислав Карандєєв, композитор Олександр Злотник, кінопродюсер Микола Княжицький.

Україна повсякчас була його музою і він вірно служив їй, а в наші серця одвічно влітатимуть слова його "Я люблю тебе життя", в якому завжди "Половина саду квітне", "А яблука падають" для "Мелодії двох сердець", щоби завжди "За столом збиралася родина" і "Мати" тому, що неодмінно "Буде свято"!

Перефразуємо мандрівного філософа Фабіана з "Вавілону ХХ": "Коли помирає справді народний співак, то разом із ним помирає щось таке, що не кожен здатний бодай це збагнути…".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти