"З дубу впали?": "провокатор" Ніцой розгромила політику радіоквот в Україні

18 березня 2020, 12:07
Лариса Ніцой згадала, як її називали "провокатором" за критику закону про радіоквоти в Україні.
Лариса Ніцой
Лариса Ніцой розкритикувала закон про радиоквоты / Главред

В Україні неправильно втілили в життя закон про радіоквоти, вважає письменниця, педагог, громадський діяч Лариса Ніцой. Про це вона розповіла в інтерв'ю Главреду.

У Лариси Ніцой запитали, чому на радіо тільки силою змусили крутити українську музику.

"Як оцінюєте результати запровадження квот? Якщо зараз його скасувати, як гадаєте, буде відкат?", - запитав читач під псевдонімом umka.

відео дня

Лариса Ніцой зазначила, що новий закон про мову в Україні просто не передбачає покарання за його порушення. Зате є "пряник" - заохочення для нацменшин - радіоквоти.читайте також"Зараза страшніше коронавіруса": "няш-мяш" Поклонська тявкнула на адресу Ніцой

"Потрібно змінити філософію і відштовхуватися від думки, що в Україні публічний простір на 100%повинен бути україномовним. Але оскільки у нас є національні меншини, ми зробимо подаруночок і дамо їм "пряничок", тобто – квоту на їхню мову. Де ж тут "батіг"?Хто що бачить, звісно. Проте, як на мене, немає батога, а є пряничок для меншин. Та я вважаю, що ми їм відломили завеликий шмат від нашого пирога", - говорить вона.

Лариса Ніцой вважає, що квоти потрібно було б запускати після того, як провели перепис населення, і визначили скільки українців, а скільки меншин. Вона каже, що рішення на підставі цього перепису було б справедливим.

"Риторика у партії Порошенка що тоді, що зараз є дуже патріотичною. Але ж це саме вони запровадили квоти на українське. Я ще тоді приходила до них і казала: "Ви що, з дубу впали? Які можуть бути квоти на українське? Ми маємо давати меншинам шматочок, тобто квоти, від загального українського пирога". Мені на це казали, що я – провокатор.", - згадала вона.

До цього Лариса Ніцой попередила українців, які "щупальця російського світу" загрожують їм прямо зараз і найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти