Вайнштейна офіційно визнали винним відразу в двох справах

24 лютого 2020, 19:45
Харві Вайнштейна в Нью-Йорку визнали винним у двох згвалтуваннях, і йому загрожує близько 25 років ув'язнення.
Вайнштейн
Харві Вайнштейн може присісти на 25 років / Reuters

Суд присяжних у Нью-Йорку визнав продюсера Харві Вайнштейна у винним у двох з п'яти випадках сексуального насильства. Йому загрожує до 25 років позбавлення волі, пише ВВС.

Вайнштейн був визнаний винним у сексуальному насильстві першого ступеня колишньої асистентки Проекту подіум Міріам Хейлі, а також у зґвалтуванні третього ступеня. Обвинувачем по другому нагоди виступила актриса Джесіка Манн.

Вайнштейну все ще чекає суд в Лос-Анджелесі, де йому пред'явлені звинувачення в згвалтуванні і сексуальному насильстві по відношенню до двох жінок у 2013 році.читайте такожСкандал 2019: як Марго Роббі, Ніколь Кідман і Шарліз Терон перевернули світ

відео дня

На прийняття рішення в Нью-Йорку присяжним знадобилося шість днів — вони радилися з вівторка, 18 лютого. Журі складалося з семи чоловіків і п'яти жінок. Вирок набере чинності пізніше, сам Вайнштейн своєї вини не визнавав і не визнає.

Поки невідомо, як доведене звинувачення вплине на інший судовий процес щодо колишнього продюсера, який ведеться прокуратурою Лос-Анджелеса. Там його звинувачують у зґвалтуванні, примус до орального сексу і сексуального нападу.

За словами Джесіки Манн, Харві Вайнштейн зґвалтував її в DoubleTree на Манхеттені в 2013 році. Міріам Хейлі, у свою чергу, заявляла, що Вайнштен примушував її до орального сексу в 2006-му в своїй квартирі в Сохо.

Раніше Вайнштейну вдалося виграти відразу кілька справ і зняти з себе всі обвинувачення. Але тепер 67-річний продюсер дійсно може надовго змінити шикарні апартаменти і вечірки на камеру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти