Українська збірна бійців-спортсменів виборола перше місце на чемпіонаті Європи!

24 травня 2023, 16:08
Українська збірна

Збірна команда України з бойових мистецтв всеукраїнської спортивної асоціації "Комбат самозахист ICO" взяла участь у чемпіонаті Європи з єдиноборств "Combat selfdefence International Combat Organisation", який пройшов з 19 по 20 травня 2023 року у місті Надьканіжа, Угорщина. За європейський чемпіонський титул в 14 видах змагались 464 спортсменів із 14 країн. Українська збірна, затверджена рішенням Міністерства молоді та спорту України нараховувала 48 спортсменів, 25 з яких діти та юніори, і три спортсмена - представники діючих силових структур в тому числі Десантно-штурмових військ, Сил територіальної оборони ЗСУ та МВС України. Розвиток єдиноборств за правилами "Комбат самозахист ICO" в Україні став популярним після 2015 року, коли Україна приєдналась до цього багатоформатного виду змагань. В нашій країні він має має прикладний військово-патріотичний уклін. На чемпіонаті Європи 2023 українська збірна збірна здобула перше командне місце, всього зібравши в національну корзину 118 нагород в 14 видах. Головним тренером нашої збірної є заслужений тренер України Сліпченко Олександр Володимирович, який за свою тренерську діяльність підготував не один десяток чемпіонів світу. На чемпіонаті Європи українці здобули у віковій категорії дорослих перше місце -28 нагород, друге місце - 15 нагород, третє місце - 4 нагороди.

У віковій категорії юніори: перше місце -19 нагород, друге місце - 16 нагород, третє місце - 3 нагороди. У віковій категорії юнаки: перше місце -17 нагород, друге місце - 12 нагород, третє місце - 4 нагороди. Серед чемпіонів

Ткаченко Ярослав, Пєстов Павло, Обручкова Ярослава, Гичко Марія, а також наші юнаки та юніори - Фролов Єгор, Овчаренко Адріан. Особливо треба відмітити військовослужбовця ДШВ ЗСУ Вільмана Іллю, який після контузії і реабілітації зміг зайняти призове місце на європейському чемпіонаті. Президент спортивної асоціації генерал-майор Зенцев Микола зазначив, що це не перший випадок, з початку широкомасштабної російсько-української війни, коли рішенням Головнокомадуючого ЗСУ в міжнародних змаганнях з єдиноборств приймали участь військовослужбовці з передової, виборюючи Україні перемогу і на "нулі", і в міжнародних спортивних змаганнях. Нажаль низка спортсменів та тренерів української асоціації "Комбат самозахист ІСО" загинули захищаючи нашу країну від російського агресора, свої перемоги на чемпіонаті Європи окремі українські спортсмени присвятили своїм загиблим товаришам чемпіонам з єдиноборств "Ктмбат самозахист ICO", майстрам спорту України Галайко Володимиру, Грехову Сергію, Брюханову Богдану, Вовку Миколі… Слава Україні! Героям Слава!

відео дня
Українська збірна

Вітаємо українських бійців-спортсменів та їх тренерів із високими спортивними здобутками на міжнародній арені. Чемпіонат світу 2023 відбудеться в жовтні в Великій Британії, де знаходиться штаб-квартира всесвітньої асоціації "Combat self defence ICO". Доречі Росію виключили з усіх видів міжнародних змагань по версії "Комбат самозахист ICO" під лютим прапором ще в 2021 році рішенням ради національних президентів спортивної асоціації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти