Український олімпієць "відшив" журналістів РФ: відповів на запитання англійською

31 січня 2022, 15:57оновлено 3 лютого 2022, 14:11
Іван Шмуратко заявив російським журналістам, що говорити з ними буде по-англійськи.
шмуратко
Іван Шмуратко / Скріншот

Український фігурист Іван Шмуратко англійською мовою відповідав на поставлені російською запитання російських журналістів після тренування на Олімпіаді в Пекіні.

Представники ЗМІ уточнили у Шмуратко, якою мовою він хоче вести бесіду, на що спортсмен заявив, що говорити буде англійською, повідомляє Матч ТВ.

На пряме запитання про рекомендації щодо спілкування російською мовою Шмуратко сказав англійською: "Все, що я можу, — це робити мою роботу тут".

Що кажуть в НОК України

Як відомо, раніше міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявив, що українські спортсмени отримали рекомендації в разі можливих провокацій з боку росіян під час Олімпійських ігор-2022 в Пекіні.

За його словами, всі олімпійці отримали ряд інструкцій під час онлайн-зустрічі і знають, як поводитися в ситуаціях, які відбувалися на літній Олімпіаді.

Реакція МОК

У Міжнародному олімпійському комітеті (МОК) відреагували на рекомендації міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта уникати перебування поруч з росіянами на Олімпіаді в Пекіні.

"Для олімпійських команд Національний олімпійський комітет є єдиним і автономним органом влади. Вони всі знають про олімпійську хартію, яка застосовується на Олімпійських іграх", – заявили в МОК.

Нагадаємо, раніше олімпійський чемпіон з фрістайлу Олександр Абраменко прокоментував інтерв'ю, що з'явилося нещодавно, в якому він заявив, що агресія Росії проти України неоднозначний.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти