Лілія Подкопаєва представила книжку про перемоги українських олімпійців

13 вересня 2021, 14:29
Історії цих чемпіонів надихають на звершення молоде покоління, а їх спортивна спадщина навічно закріплена в історії українського та світового спорту.
Лілія Подкопаєва представила книжку про перемоги українських олімпійців
Лілія Подкопаєва представила книжку про перемоги українських олімпійців / фото УНІАН

Спеціально до 30-річчя Національного олімпійського комітету (НОК) українська чемпіонка Лілія Подкопаєва представила книжку "Золото Атланти" - вона присвячена перемогам збірної України на ХХVI літніх Олімпійських іграх 1996 року в Атланті.

Презентація відбулася під час святкового заходу, який допомогла організувати група "Метінвест".

"Цього року Україна святкує 30-ту річницю своєї незалежності. Цей рік знаковий ще й тому, що зараз ми відзначаємо 30-річчя з моменту заснування НОК України. Разом з тим минуло вже 25 років з моменту виступу українських спортсменів на перших літніх Олімпійських іграх в історії нашої держави. Ігри в Атланті у 1996 році - це була та важлива "спортивна цегла" для фундаменту незалежності України. Призери Атланти - це той спадок, на основі якого почався розвиток українського спорту", — розповіла Подкопаєва.

відео дня

За її словами, мета книжки - нагадати українцям про олімпійські перемоги чемпіонів і надіслати чіткий меседж: вкрай важлива складова української незалежності.

"Я з гордістю можу говорити, що ми з призерами Атланти-1996 були "піонерами", які задали подальший напрямок руху для наступних поколінь українських олімпійців цим нелегким і відповідальним шляхом", — зазначила спортсменка.

Подкопаєва звернула увагу на те, що зараз атлети перших літніх Олімпійських ігор розкидані по різних куточках світу, але всіх їх без винятку об'єднує любов до України.

"Призери ігор на сторінках цієї книжки висловили свої емоції та повагу до української держави, яку вони представляли на зорі її становлення. Історії цих атлетів надихають на звершення молоде покоління, а їх спортивна спадщина навічно закріплена в історії українського та світового спорту", - підкреслила вона.

Довідка. Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні виробником сталі.

Для популяризації здорового способу життя і розвитку лідерських якостей компанія системно залучає працівників і членів їх сімей до корпоративного спортивного руху. Щорічно на підприємствах групи проходить Олімпіада Metinvest Steel Games.

У 2021-му році в дев'яти видах спорту і силовому екстримі M. STRONG змагалося понад 900 співробітників. Крім того, в межах Олімпіади успішні українські спортсмени (в т.ч. чемпіони світу) виступали перед учасниками з майстер-класами.

Основні акціонери "Метінвесту" - група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти