Ідеальна ранкова зарядка на 9 хв: тренерка показала комплекс вправ на всі групи м'язів

11 вересня 2023, 15:24оновлено 16 лютого, 14:59
Таке просте тренування вдома на все тіло допоможе збудити свій організм після сну й підготувати його до насиченого дня, каже Аніта Луценко.
Анита Луценко, утренняя зарядка, йога
Найкраща ранкова зарядка на все тіло на 9 хв/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

Фітнестренерка Аніта Луценко показала найкращі вправи для ранкової зарядки, які підійдуть практично усім й допоможуть підготуватися до насичених буднів.

За словами тренерки, вона робить такі вправи для м’язів і суглобів постійно уже багато років підряд. Зарядка буде дуже ефективною для кожного, адже під час її виконання задіяні усі м’язи.

"Сур'я Намаскар або Привітання сонцю – моя улюблена ранкова зарядка, я роблю її вже 15 років, і залюбки покажу вам. У цьому комплексі є все, що потрібно для пробудження тіла, під час тренування задіяно всі м'язи", – розповіла Аніта Луценко.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Як швидко прибрати живіт: фітнестренерка розповіла про 6 найефективніших вправ

На таке тренування на всі групи м'язів в домашніх умовах потрібно буде всього 9 хвилин, тому робити такі вправи досить зручно навіть в умовах щільного графіку.

Фітнестренерка зазначила, що комплекс вправ Сур'я Намаскар зменшує напругу тіла і розуму, покращує кровообіг та гнучкість м'яз, регулює дихання, а також стимулює центральну нервову систему.

Проте є і ряд протипоказань. Так, ці вправи не можна робити:

  • вагітним,
  • під час критичних днів за умови наявності поганого самопочуття,
  • упродовж 6-8 тижнів після пологів,
  • якщо є проблеми зі здоров'ям – у такому разі варто проконсультуватися з лікарем.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше фітнестренерка Аніта Луценко показала найкращі вправи для схуднення – достатньо 10 хв на день для фігури мрії. Такі щоденні вправи для схуднення допоможуть "підтягнути" все тіло, не витрачаючи на це дуже багато часу і зусиль.

Також раніше Аніта Луценко показала, як виглядає "золота" розминка перед тренуванням – фітнестренерка продемонструвала вправи на 4 хвилини. Щоб правильно розминатися перед тренуванням, достатньо всього кількох хвилин. Але така розминка може бути і повноцінною ранішньою зарядкою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти