StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

"Я співала і співатиму до Перемоги, бо військовим дуже потрібна допомога" — 10-річна Анна-Марія Герман

24 квітня 2024, 09:00
332

Разом із новинним порталом Главред команда благодійного проєкту "Здійсни мрію" не припиняє висвітлювати історії дітей-волонтерів. Сьогодні ділимося щемкою розповіддю Анни-Марії Герман, 10-річної волонтерки зі Львівщини, яка, співаючи та граючи на бандурі, збирає кошти для військових.

З народження дівчинка не бачить, але тонко відчуває музику та українську пісню. З 24-го лютого 2022 року школярка живе війною, адже вирішила, що хоче співати та волонтерити заради брата, який боронить Україну. За цей період юна бандуристка вивчила низку патріотичних пісень і почала з ними виступати на вулиці та в храмах, акумулюючи гроші на допомогу військовим.

відео дня

"Я її підтримала та підтримую в усьому. Спочатку волонтери позичили нам колонку з мікрофоном, тож Анна-Марія, разом із 13-річним братом, співала на вулицях. Зібравши перші кошти, благодійники купили їй апаратуру, з якою зараз вона постійно виступає", — розповідає Наталя Герман, мама дівчинки.

Сама любов до співу та бандури в Анни-Марії з’явилася 4 роки тому. Вперше, коли вона почула цей інструмент, одразу вирішила, що хоче пов’язати свою діяльність з ним. За час волонтерства школярка відвідала майже всю Львівську область з власними благодійними концертами, а також інші міста України. Деякі з пісень пише воїн Ігор Понедзялок.

"Пишаюся тим, що роблю. Я співала, співаю та продовжуватиму співати, поки не настане Перемога, тому що військовим дуже потрібна допомога", — зазначила волонтерка.

Зокрема родина часто зустрічається й з військовими. Такі зустрічі — як ковток свіжого повітря, адже Анна-Марія підтримує їх моральний та бойовий дух саме музикою та піснями:

"Вони постійно кажуть, що щасливі зустрічатися. Та радіють, коли їм допомагаю. Мені подобається волонтерити, співати та спілкуватися з військовими".

Зазвичай волонтерська допомога сім’ї Герман направлена саме на збір коштів для купівлі як тепловізорів, так і приладів нічного бачення, як дронів, так і автомобілів. До слова, подяк від військових бригад у дівчини також чимало: першу медаль Анна-Марія отримала за купівлю машини для армії.

"Пишаюся тим, що маю стільки подяк. Навіть уявити не могла, що у 10 років матиму повноцінну роботу підйом о 5 ранку, приїзд додому о 9 вечора", — зазначає дівчинка.

"Війна рано чи пізно закінчиться, а подяка залишиться. Вона буде для неї мати велике значення. Цей рік дуже важкий для збору коштів. Але ми робимо все задля того, щоб допомогти. Люди практично коштів не мають, проте віддають останнє", — додає Наталя.

До того ж одного разу Анні-Марії вдалося заспівати на одній сцені з артистом DZIDZO. Головним подарунком для неї була зустріч із ним на День народження дівчинки та запис спільної пісні "Ліхтарики".

Так, окрім українських міст, дівчина вже відвідала Америку, де проводилися благодійні сніданки на підтримку України. Зокрема зустрічалася з військовими. Зараз Анна-Марія волонтерить, виступаючи з Михайлом Хомою та Олександром Пономарьовим. Поєднуючи благодійну діяльність та шкільні обов’язки, двічі дівчинка приїжджала у Київ та Одесу, аби власним співом зібрати кошти на підтримку української армії.

"Навіть не думала, що зможу збирати цілі зали людей. Уявити не могла, що колись буду співати з Михайлом Хомою, поїду в Америку..".

Школярка пройшла вже понад 12 операцій на очах, та, попри виклики, мріє про найбажаніше — бачити, а також про неодмінну Перемогу України у війни з російською федерацією:

"Найперше мрію про закінчення війни. Мрію забути про те, що є зараз. Та дуже хочу бачити".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти