StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

До Дня Збройних сил України телеканал 2+2 покаже спецпроєкт про оборону Харкова

29 листопада 2023, 10:04
23
Форт Харків

06 грудня о 21:50 на телеканалі 2+2 відбудеться прем’єра документального проєкту "Форт Харків" про захист найбільшого прифронтового міста, яке, попри перевагу ворожих сил, постійні обстріли та бомбардування, змогло зірвати російський бліцкриг.

Документальний проєкт "Форт Харків" реконструює ключові події та бої за Харків у 2022 році, під час яких українцям вдалося зупинити наступ росіян і відтіснити вороже військо. Глядачі почують ексклюзивні коментарі захисників, активістів, волонтерів й цивільних про свій внесок в оборону міста, найдраматичніші моменти битв та особисту мотивацію боротися.

Форт Харків

"Насамперед мета нашого проєкту – розповісти світові про злочини російської армії й показати українських героїв, які самовіддано протистояли загарбникам, – коментують автори проєкту.Факти та історії, які нам вдалося зафіксувати під час зйомок, вкотре розвінчують кремлівський міф "Харків – це російське місто", який пропагандисти транслювали десятиліттями. На початку 2022 року Харків довів, що він є не просто українським містом, він є східним форпостом для всієї України".

відео дня
Форт Харків

Про виклики перших днів вторгнення, планування контрдій та подробиці спецоперацій, які змінили хід повномасштабної війни, розкажуть також полковник ЗСУ, керівник Сил оборони Харкова Сергій Гузченко, голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов, керівник Управління СБУ у Харківській області Олександр Куць і керівник Національної поліції Харківської області Володимир Тимошко.

На основі свідчень очевидців команда проєкту разом із відеодизайнерами графічно змоделювали перебіг вирішальних боїв за місто.

У чому феномен оборони Харкова, як українські військові розбивали колони російських окупантів, яку роль у захисті міста зіграли цивільні та на які подвиги довелося йти воїнам ЗСУ, щоб зупинити загарбників, – дізнавайтесь у документальному проєкті "Форт Харків".

Проєкт був знятий продакшеном "Банк Ідей" за підтримки Українського культурного фонду. Режисер: Володимир Сидько.

Дивіться документальний проєкт "Форт Харків" у середу, 06 грудня, о 21:50 на телеканалі 2+2.

Форт Харків

Звертаємо увагу на те, що 06 грудня, о 14:15, телеканал 2+2 покаже спецвипуски інформаційно-пізнавального проєкту "Загублений світ", присвячені українським героям, які на передовій та у тилу наближають нашу перемогу. Після цього, о 17:15, в ефірі 2+2 вийде документальний фільм Максима Хотіленка "Володарі неба" про відвагу й самопожертву військових льотчиків, які захищають українське небо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти