StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Бадоєв дав інтервʼю Суханову: "Чому я не на фронті?"

30 жовтня 2023, 16:17
48
бадоев суханов

На YouTube-каналі "Говорить Суханов" вийшла 1 частина ексклюзивного інтерв’ю режисера та продюсера Алана Бадоєва. Нещодавно режисер спільно з телеканалом "1+1 Україна" закінчив свій особистий маніфест громадянина - документальний проєкт "Довга Доба". Сценарій цього фільму написав сам народ України, оскільки всі відео матеріали режисеру надсилали свідки війни. Олексій Суханов, ведучий ток-шоу "Говорить вся країна" на телеканалі "1+1 Україна", одним з перших подивився цю стрічку. У великому інтервʼю Олексій з Аланом поговорили про те, чи важко було працювати з реальними кадрами страху і жаху та як команда відбирала матеріал.

"Перший раз у житті, те що ми з командою робили, було тісно пов’язане з людським життям. Іноді це було дуже складно. До мене та на телеканал "1+1" надходили файли. Бували випадки, коли буквально присилали розбитий, розтрощений телефон. Ми діставали картку і завантажували матеріал. І найскладніше, чого я боявся кожного дня, це коли ми сідали з моїм другим режисером і починали віддивлятися відео. Ми ніколи не знали, хто наші герої і чим все закінчиться. Ти кадр за кадром вбираєш цю людину та її історію і з кожним файлом знову і знову переживаєш ті самі емоції. Це найскладніша робота за все моє життя" , - розповів Алан Бадоєв.

Також режисер відверто зізнався, що після повномасштабного вторгнення не розумів, чому усі його російські друзі та люди, з якими він багато працював, не відчувають того болю.

"Це були якісь смс типу "приїжджай в Москву, ми тобі все зробимо". Це мене розтрощило дуже сильно. Яка ціна того всього, що ти робив до своїх 42 років і хто ти? Я довго думав, що я можу зробити для своєї країни, для себе і так з’явилася ідея документального проєкту "Довга Доба". Я розумів, що всі ці телеграм канали дуже скоро перейдуть в білий шум. Потрібно, щоб ця капсула цього часу була сформована і залишилась в формі дуже зрозумілого оповідання", - поділився Бадоєв.

Розповів режисер й про український шоу-бізнес. Що частині наших зірок заважає перезавантажитися і зрозуміти, що є добре, а що є погане, що є українське, а що є просто наслідками пропаганди.

"Всі все розуміють. Заважають виправдання типу "мені так не комфортно, я хочу дружити з росіянами, в мене так робота побудована". Але є плюс - багато хто змінюється. Не потрібно дивитись на людей, які нас тягнуть назад, треба дивитись вперед. Бо в цій чистці можна загубитися. Атавізми завжди і так помирають", - зауважив Алан.

Також Бадоєв розповів, на який відсоток наше сьогодення складається з брехні та чи здатен режисер брехати сам собі.

"Брехати собі я не буду. Я завжди ставлю собі питання, чому я не на фронті. Чому я не взяв в руки зброю? Страшно? Дуже страшно. А що саме страшно? Багато чого страшно. І тоді я кажу собі "якщо ти не там, роби щось таке, щоб ти собі це пробачив". А якщо я не буду цього робити, я вже не зможу до себе нормально ставитись. Я можу собі поставити найнекомфортніші питання, бо я з ними працюю", - поділився режисер.

Про смерть мами, ставлення до церкви, про довіру до політиків, про батька та прихильників "руського миру", про родичів у Горлівці, чи можна нав’язувати українську мову та чи схожі політика та шоу-бізнес дивіться цієї п’ятниці, 3 листопада у 2 частині інтерв’ю Алана Бадоєва на YouTube-каналі "Говорить Суханов".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти