StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Народні засоби від попелиці на деревах - ефективна боротьба без хімії за копійки

17 червня 2024, 21:46
423
Попелиця ворог багатьох рослин. Однак, досвідчені садівники знають, чого боїться попелиця як вогню. Для її виведення достатньо знати декілька нюансів.
Тля
Боротьба з попелицею не така складна, якщо знати ефективні народні засоби / Колаж: Главред, фото: flickr

На перший погляд безневинні маленькі комашки насправді стають великою проблемою для багатьох садівників. Вони дуже підступні і можуть призвести до загибелі молодих відростків чи бутонів, тому важливо знати, чого боїться попелиця на деревах.

В інтернеті продається чимало засобів для боротьби з попелицею, однак користувачі діляться скоріше негативними відгуками, адже не завжди вони дієві. Натомість є народні методи, як позбутися попелиці простим способом і ефективно.

Як позбутися попелиці за допомогою соди

Якщо ви задумуєтесь, який найефективніший засіб від попелиці - безперечно у перших рядах буде саме сода. Дрібні комашки покинуть ваші рослини, якщо ви у 10 літрах води розчините по 2 столові ложки попелу і соди.

Якщо ви хочете удосконалити цей засіб, щоб він краще "прилипав" до листків і довше залишався на поверхні - додайте 50 грам потертого господарського мила. Готову суміш нанесіть на нижню сторону листків.

відео дня

Найпростіший спосіб позбутися попелиці - червоний перець

Як розповіли на каналі "Корисне TV", є ще простіший спосіб забути про те, що таке морока з попелицею. Для цього потрібно лише 2 інгредієнти - вода та червоний мелений перець.

50 грам перцю та 1 літру води змішайте у каструлі та прокип'ятіть протягом 20 хвилин на легкому вогні. Отриманий концентрат повинен настоятися протягом 24 годин, після чого його варто процідити і довести водою до 5 літрів.

Важливо, що цей засіб треба розприскувати на попелицю лише в распіраторі та рукавицях, щоб не викликати подразнення. Так само не рекомендовано проводити процедуру, коли вітряно чи перед дощем.

Якщо дотриматися усіх правил застосування соди або перцю - ви швидко отримаєте бажаний результат, при чому без застосування хімії та "удару" по кишені.

Що таке Корисне TV?

Корисне TV - канал на YouTube, де автор розповідає про ефективні лайфхаки для саду і городу. За ним стежать майже 3 мільйони користувачів, а відео набирають сотні тисяч переглядів.

Інші новини про садівництво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти