StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як знищити борщівник: садівниця поділилась, як очистити ділянку раз і назавжди

28 червня 2024, 16:01
165
Перші два літні місяці - сезон цвітіння отруйного борщівника, який часто підступно з'являється і на прибудинкових ділянках. Але його можна позбутися.
Борщевик
Як знищити борщівник на ділянці / Колаж: Главред, фото: flickr

Боротьба з борщівником досить непроста через його розміри та небезпеку прямого контакту. Українська садівниця Світлана Когут розповіла на YouTube-каналі, що робити, коли ви на ділянці помітили перші прояви проростання цієї рослини.

Якщо борщівник ще невеликих розмірів, достатньо буде одягнути рукавиці, взяти лопатку або сапку і зрізати ними під сам корінь рослину. Однак одного зрізання буде недостатньо, потрібно пошукати, чи не залишилось ще у землі стебло. Якщо помітили його - викопуйте чим глибше.

При цьому процесі ви можете натрапити на корінь інших рослин - його потрібно обережно уникати. Коли ж ви вичистите усі стебла - покладіть на них маленькі цеглинки, притрусіть землею і поверх поставте велику цеглу. Її теж потрібно присипати землею, але вже більш щільно, щоб не було доступу повітря і сонця.

відео дня

У такому вигляді цеглину потрібно тримати щонайменше 2-3 роки, щоб стеблина остаточно згнила і в борщівника не було можливості заново проростати.

Чим небезпечний борщівник

Найбільш небезпечна частина рослини - це сік, який здатний викликати опіки до 3 ступеня. Лікарі також попереджають про особливу небезпеку для дітей, адже серед них траплялися летальні випадки через контакт з борщівником.

Яскравий приклад того, що не можна доторкатися борщівника нещодавно побачила мільйонна аудиторія TikTok. У мережі завірусилося відео, як блогерка під ніком nusik.koval залізла у борщівник, а згодом опублікувала відео наслідків.

Дівчина з'явилася перед аудиторією з обмотаними бинтами руками і ногами. Сама дівчина пояснила, що не знала про небезпеку контакту з рослиною, при цьому помилково назвала його "боярошником", а не борщівником.

Дивіться відео наслідків опіку борщівником, яке завірусилось у мережі:

@nusik.koval

Бачу, як то розлетілось і всі чекають від мене інфо , але я обдумаю , як правильно все розповісти ! І ні , це не було якимось визванням. Про те , що рослина отруйна (я дізналась , лишень з ваших коментарів )??

♬ Low Rider (Kyle Watson Remix) - War

Що робити, якщо торкнувся борщівника

Чи під час мандрівки, чи під час боротьби з цією небезпечною рослиною на вашу шкіру може випадково потрапити отруйний сік. В такому випадку в найкоротші терміни промийте уражену шкіру з господарським милом у проточній воді і закрийте ділянку від сонця кількома шарами одягу, або тканини. Також вартує звернутися по допомогу до лікарів.

Хто така Світлана Когут?

Світлана Когут - авторка однойменного YouTube-каналу, де розповідає лайфхаки і поради щодо садівництва, про догляд за городом та рецепти. Свою діяльність українка на платформі YouTube розпочала у 2020 році.

Більше новин про садівництво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти