StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зберегти кріп свіжим: важлива порада для всіх господинь

16 травня 2024, 12:10
36295
Господині вигадали хитрість, щоб продовжити свіжість зелені на довше, ці поради точно стануть корисними для кожного.
Як зберегти кріп свіжим: важлива порада для всіх господинь
Як правильно зберігати кріп у холодильнику / колаж: Главред, фото: скріншот з відео, ua.depositphotos.com

Кріп, як і будь-яка зелень, містить вітаміни й мінерали, які позитивно впливають на наш організм. Багато господинь додають цей вид зелені у різні страви, однак головною проблемою залишається термін її зберігання. І хоч кріп є не надто вибагливим та не вимагає багато зусиль, є певні нюанси, які зможуть продовжити терміни його свіжості.

Вам також може бути цікаво: Чи можна садити кріп в липні: порада досвідчених садівників.

Де краще зберегти кріп свіжим

Всі ми звикли, що зелень, в тому числі і кріп, мають зберігатися в холодильнику. Це досить хороший та дієвий варіант, адже при низьких температурах зелень може довше простояти та не зав’янути. Але і тут господині вигадали хитрість, щоб продовжити її свіжість на довше. Ми зібрали цікаві поради, які можуть бути вам корисними.

відео дня

Як правильно зберігати кріп в холодильнику

Авторка YouTube-каналу Тетяна Літвінова показала власні способи зберігання зелені, завдяки яким, вона може простояти в холодильнику від 5 днів аж до місяця. За словами авторки, головна умова того, що кріп простоїть довше – його не потрібно мити.

Зберігання кропу в холодильнику у вологій серветці

Для даного виду зберігання, кріп потрібно загорнути у вологу серветку так, щоб вона повністю його огорнула. Краще брати серветку більших розмірів, так її вам точно вистачить. У такому стані він буде зберігатись максимум 5 днів.

Зберігання кропу в холодильнику у воді

Цей спосіб є дуже розвинутим та популярним. Для нього потрібно взяти стакан або банку з холодною водою, ставимо туди зелень, накриваємо це все поліетиленовим пакетом та ставимо у холодильник. Так кріп може зберігатись та не втрачати своєї свіжості цілий тиждень.

Зберігання кропу в холодильнику у банці

Для такого виду зберігання вам потрібно обрізати корінці кропу та взяти велику або середню банку, в залежності від того, яку кількість кропу ви маєте. Після цього просто засовуємо зелень в цю банку, але потрібно, щоб кінчики залишались зверху. Тоді накриваємо цю банку кришкою та відправляємо в холодильник. Під час такого зберігання, кріп може простояти цілий місяць.

Хто така Тетяна Литвинова?

Тетяна Литвинова - колишня суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф Україна", а також кулінарний експерт програми "Все буде добре". Була власницею власного ресторану більше 10 років і закінчила Інститут Харчової Промисловості.

Дивіться відео, як довго зберігати кріп свіжим в холодильнику:

https://www.youtube.com/watch?v=44qxkwAA6H8

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти