StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це врятує ваш урожай: що потрібно зробити, щоб огірки не були гіркими

10 червня 2024, 14:47оновлено 14 червня, 16:53
554
Огірок за несприятливих умов зростання починає виробляти кукурбітацин — токсичну органічну сполуку, що надає плодам гіркоту.
Це врятує ваш урожай: що потрібно зробити, щоб огірки не були гіркими
Чому огірки гіркі і як із цим боротися / колаж: Главред, фото: pixabay


Мабуть, усі погодяться з тим, що огірок входить до списку найпопулярніших рослин, а тому часто вирощується на садово-городніх ділянках України. Але часто так трапляється, що ця культура засмучує дачників, оскільки її плоди набувають гіркого присмаку. Саме тому ми зібрали для вас поради, що потрібно зробити, щоб огірки не були гіркими.

Вам також може бути цікаво: Помідори будуть великі та м'ясисті: чоловік розкрив рецепт добрива на вагу золота.

Чому огірки гіркі і як із цим боротися

Огірок за несприятливих умов зростання починає виробляти кукурбітацин — токсичну органічну сполуку, що надає плодам гіркоту. Речовина синтезується у листі, а потім розподіляється по усій рослині, накопичуючись у кореневій системі.

Найчастіші причини гіркоти у огірках:

  • Різка зміна погоди. В основному це трапляється, коли дощові дні змінюються на дуже спекотні.
  • Надмірний полив. Необхідно, щоб вода була на поверхні 15 см до самого низу. Якщо вона стоїть в лунках, або ж навпаки проникає набагато глибше, ніж 15 см від поверхні ґрунту, це може стати причиною виникнення гіркоти.
  • Гіркота також часто виникає через нестачу поливу. Для того щоб уникнути появи гіркоти, садівники радять поливати рослину вечорами.

Дивіться відео, чому огірки гіркі:

Що зробити, щоб огірки не були гіркими

Якщо все ж сталося, що огірки стали гіркими, не варто зневірятися. Авторка YouTube каналу "МОЄ ПОДВІР'Я" говорить, що з цим явищем можна легко впоратися.

  • Одним з відмінних способів прибрати гіркоту, є вимочування. Для цього необхідно вимити овочі, зрізати кінці з обох сторін і замочити в холодній воді. Таку процедуру необхідно проводити протягом 3-6 годин.
  • Якщо ж вам необхідні огірки для салату або приготування якоїсь страви терміново, то існує ще один спосіб прибрати гіркоту. Для цього необхідно вимити овочі, розрізати їх на чотири частини вздовж, посипати сіллю та залишити на півгодини. Після цього сіль потрібно змити, а огірочки витримати протягом 5 хвилин у холодній воді.
  • Якщо у вас абсолютно немає часу для довгих маніпуляцій, то радимо повністю очистити всю шкірку з поверхні огірка. Зазвичай кукурбитацин знаходиться в ній. У м'якоті цієї речовини практично немає.
Це врятує ваш урожай: що потрібно зробити, щоб огірки не були гіркими
Які рослини можна вирощувати спільно / Інфографіка: Главред

Скільки потрібно вимочувати гіркі огірки

Гіркі огірки радять вимочувати у холодній воді більше трьох годин. Багато господинь можуть залишати їх у воді навіть на цілу ніч, для кращого ефекту.

Чи можна консервувати огірки з гіркотою

Дбайливі господині сміливо пускають гіркі огірки у консервацію. Але якщо овочі дуже гіркі, краще попередньо вимочити їх у воді.

Дивіться відео, чи можна консервувати огірки з гіркотою:

Що відомо про YouTube канал "МОЄ ПОДВІР'Я"?

Автором YouTube каналу "МОЄ ПОДВІР'Я" є Інна, яка ділиться своїм досвідом вирощування розсади на підвіконні, досвідом вирощування овочів та фруктів без застосування хімічних міндобрив та гербіцидів та розповідає про птахівництво. "Мені приємно ділитися своїми рецептами смачної домашньої їжі , а ще - рецептами м'ясної та овочевої консервації", - йдеться в описі каналу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти