StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що потрібно зробити з полуницею восени: поради, які допоможуть усім дачникам

29 липня 2024, 19:04
766
Якщо ви не знаєте, чим обробити полуницю восени перед зимою, спробуйте використати калійну підкормку, в якій має бути трохи азоту.
полуниця
Що потрібно зробити з полуницею восени, щоб вона добре перезимувала / Скріншот YouTube

Надворі літо, але дачники вже починають думати, що робити з полуницею на осінь. Потрібно заздалегідь підготуватися, щоб розуміти, як не лише забезпечити гарну зимівлю вашій полуниці, а й зробити так, щоб наступного року був гарний урожай.

Автори YouTube-каналу Розумне господарство розповіли, як підготувати полуницю до осіннього та зимового періоду та вберегти її від температурних змін.

Що восени роблять із полуницею

Коли готувати полуницю до зими

Готувати полуницю до зими потрібно для того, щоб вона заклала квіткові бруньки, дала плоди на наступний рік і була з хорошим імунітетом.

Потрібно все зробити до середини вересня - кінцевого періоду підготовки полуниці до зимівлі.

Видаляємо хворе листя

Старе, хворе і почервоніле листя потрібно видалити.

Що стосується скошування полуниці на зиму, це спірний прийом. Якщо листя сильно уражене, його потрібно видаляти, а якщо воно зелене і пружне, слід залишати.

Калійне підживлення полуниці на зиму

Полуницю на зиму потрібно підгодувати не калійно-азотними добривами, а просто калійними, щоб вона була зимостійкою. Знадобиться сульфат калію 15-20 г на 10 літрів, або ж водорозчинне добриво з високою часткою калію.

Можна взяти комплексне добриво 3.11.23. Також все-таки слід додати трохи азоту, з калієм він добре засвоюється рослиною.

Полуниця сприймає добрива за температури 10-12 градусів тепла. В умовах нижчої температури підживлення робити безглуздо.

Що робити з полуницею перед зимою?

Полуницю потрібно дуже добре підготувати до майбутніх холодів. Це треба для того, щоб наступного року вона дала гарний урожай. Зазвичай восени видаляють хворе листя і роблять підгодовування рослин.

Дивіться відео, як підготувати полуницю до зими:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти