StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна пити і їсти з розбитого посуду: про яку біду попереджають давні прикмети

2 травня 2024, 12:04оновлено 5 травня, 14:55
1128
У прикметах пояснюється, чому не можна тримати вдома посуд зі сколами, тріщинами або частково побитий.
Треснутая чашка, посуда
Чому не можна пити і їсти з розбитого посуду/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua, unsplash.com

Якщо улюблена чашка впала на підлогу і тріснула або улюблена тарілка трішки надбилася, то може виникнути спокуса не викидати їх так одразу, а ще покористуватися ними якийсь час. Але давні прикмети говорять про те, що так робити не варто, адже є ризик накликати на себе біду.

Радимо також прочитати матеріал: Лише люди з орлиним зором знайдуть кота за 7 секунд: загадка, яка підкориться тільки обраним

Чому не можна пити з розбитого кухля? Здавна вважається, що так не можна робити, адже такі дії можуть призвести до нещастя.

відео дня

Більше того, такий посуд не можна не лише використовувати у побуті, а й тримати вдома. Вважається, що варто одразу позбуватися як побитого, так і тріснутого посуду. Але перед тим, як його викинути, радять побити його вдома на дрібні шматочки.

Такий посуд потрібно викинути, тому що, як вважається в народі, він за допомогою тріщин буде поглинати у себе щастя та успіх, і при цьому також накопичуватиме зло і притягуватиме багато неприємностей.

Тому, позбувшись від тріснутого або побитого посуду, можна нейтралізувати її негативну дію на усіх, хто живе в оселі. Те ж саме стосується надколотих або дуже старих предметів посуду, адже вважається, що вони також накопичують негативну енергетику.

Чому не можна пити з кухля зі сколом

Але є і чисто наукова причина, яка пояснює, чи можна пити з кухля з тріщинами або їсти з будь якого надбитого посуду. Не варто цього робити. Напевно, кожен, хто мав справу з таким посудом, помічав, що у тріщинках і на надломлених місцях матеріал з часом може потемніти. Кераміка є пористим матеріалом, і у місці сколу вона починає взаємодіяти з водою та вологою. Як наслідок це місце стає ідеальним для розвитку бактерій.

Що варто враховувати читачеві

Цей матеріал – ознайомлювального характеру, його не слід сприймати як вказівку до дії чи абсолютну істину. Астрологія, ворожіння, екстрасенсорика, тарологія, мольфарство, феншуй та нумерологія не є академічними науками, їх положення та твердження не можна перевірити чи довести науковими методами. Це ж стосується різних тестів, характеристики людини за іменем та подібного. Крім того, прогнози та гороскопи не завжди збуваються, а збіги можуть бути випадковими.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти