Зеленського запросили на Мюнхенську конференцію з безпеки, Путін їхати відмовився

6 лютого 2022, 14:32оновлено 6 лютого 2022, 16:44
Мюнхенська конференція з безпеки 2022 року пройде 18-20 лютого. Участь у переговорах візьмуть приблизно 35 глав держав і урядів.
Зеленського запросили на Мюнхенську конференцію з безпеки, Путін їхати відмовився
На Мюнхенській конференції обговорять питання безпеки /Офис президента

Президента України Володимира Зеленського запросили стати учасником Мюнхенської конференції з безпеки (MSC). Президент Росії Володимир Путін також отримав дану пропозицію, але приїжджати відмовився.

Як повідомляє DW, конференція запланована на 18-20 лютого в готелі Bayerischer Hof. Вона пройде у форматі реального спілкування.

Участь у переговорах візьмуть: федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц і віце-президент США Камала Харріс. Крім них, будуть присутні ще приблизно 35 глав держав і урядів. Зокрема, глава МЗС Анналена Бербок і міністр оборони Крістіна Ламбрехт, держсекретар США Ентоні Блінкен і 30 членів Конгресу.

"Крім того, на найважливішому глобальному форумі у сфері безпеки очікуються президент України Володимир Зеленський, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Китай представлятиме міністр закордонних справ Ван і (можливо, у віртуальному режимі). Приїзд президента Франції Еммануеля Макрона ще обговорюється", - пише DW.

Канцлер Німеччини представлятиме принципи зовнішньої політики нового уряду ФРН.

Путін в Мюнхен не приїде, але все ще передбачається, що він виступить в режимі відеоконференції.

читайте такожЛідери Німеччини, Франції та Польщі разом обговорять питання загрози вторгнення Росії в УкраїнуНагадаємо, раніше в Німеччині в черговий раз підкреслили, що не збираються надавати Україні зброю для захисту від Росії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти