Зеленський схвалив нові санкції проти Росії

28 січня 2021, 22:52
Контроль за виконанням рішення РНБО поклали на його секретаря Олексія Данілова.
Зеленський
Зеленський схвалив санкції проти Росії / УНІАН

Глава держави Володимир Зеленський схвалив рішення РНБО про впровадження персональних санкцій щодо юридичних і фізичних осіб з Росії.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 28 січня 2021 "Про внесення змін до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 грудня 2020 року, введеного в дію указом президента України від 14 грудня 2020 № 564-27т" (додається, таємно, без абзаців 14, 15, 16 – несекретно)", – йдеться в тексті указу, який був опублікований на сайті глави держави у четвер, 28 січня.

Контроль за виконанням рішення РНБО поклали на його секретаря Олексія Данилова. Указу набирає чинності з дня його опублікування.

читайте такожУкраїна покарає російські авіакомпанії за польоти до Криму: кого чекають санкції

Сам санкційний список на сайті не опублікували. При цьому одне з рішень РНБО засекречене.

При цьому Кабмін разом з СБУ і Нацбанком мають забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності нових санкцій. А МЗС зобов'язане проінформувати партнерів з ЄС, США та інших держав про введення санкцій і поставити перед ними питання про застосування аналогічних обмежувальних заходів.

Українські санкції проти Росії - про що повідомлялося раніше:

  • 6 жовтня 2020 року Кабінет Міністрів України погодив введення санкцій проти Росії за видачу паспортів жителям тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).
  • 25 листопада 2020 року Кабмін продовжив торгові санкції проти товарів з походженням з Російської Федерації ще на рік — до 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти