За каденції генпрокурора Костіна жоден топ-корупціонер не був притягнутий до відповідальності - Кочетков

8 травня 2024, 18:25
409
Подорожує генпрокурор переважно у Вашингтон, де живе і працює його дружина, дізналися журналісти.
За каденції генпрокурора Костіна жоден топ-корупціонер не був притягнутий до відповідальності - Кочетков

За майже дворічну каденцію очільника Офісу генерального прокурора Андрія Костіна жоден серед топ-корупціонерів не був притягнутий до відповідальності. Наразі відсутні помітні результати діяльності Костіна на посаді. Про це у Facebook написав політичний експерт Олександр Кочетков.

Він нагадав справу колишнього власника "Дельта банку" Миколи Лагуна. У справі закінчився строк давності, і за два роки Офіс генпрокурора не доклав зусиль для екстрадиції Лагуна в Україну чи хоча б надання нового імпульсу розслідуванню його справи. Лагуна обвинувачують у завданні державі збитків на майже чверть мільярда гривень.

Безрезультатним виглядає провадження щодо топ-посадовця доби Януковича Андрія Клюєва: прокурори завершили досудове розслідування, але вже рік про нього нічого не чутно. Сам Клюєв безперешкодно виїхав з Києва і оселився у Росії, домігся зняття санкції ЄС і скасування ордера на міжнародний розшук. "Тепер йому "сухо і комфортно": живе у недоімперії і будує агресору електростанції разом із братом Сергієм. Клюєви генпрокурору чомусь геть не цікаві, жодних дій по розшук та арешту їх міжнародних активів, які існують", – написав Кочетков.

відео дня

Аналогічна ситуація у справі Дмитра Фірташа. Поки Офіс генпрокурора видає керівникам фірташевських облгазів підозри, сам олігарх розвиває нові бізнеси в Україні і підсилює свій медіавплив. Справу олігарха Костянтина Жеваго і провальну спробу його екстрадиції експерт назвав "відвертим фіаско Костіна".

Він вважає майже два роки генпрокурорства Костіна згаяним часом. "Правоохоронці когось регулярно затримують, викладають красивими орнаментами нечесно отримані долари, євро та гривні, а потім про затриманих корупціонерів нічого не чутно. І системна корупційна проблема залишається. У цієї проблеми багато прізвищ та посад. Одна з них – Андрій Костін", – вважає Кочетков.

Він також нагадав про часті закордонні відрядження генпрокурора, які мали б принести Україні успіхи на міжнародній арені, зокрема щодо створення трибуналів чи конфіскації російських активів. Проте і в цій площині результатів немає.

Як писала "Українська правда", минулого року генпрокурор перебував у закордонних відрядженнях 100 днів – це третина робочого часу. Подорожує генпрокурор переважно у Вашингтон, де живе і працює його дружина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти