Вибори-2020 змінили якість діалогу центральної влади та регіонів - Тимошенко

11 травня 2021, 18:58
В Офісі президента розповіли, як змінилася комунікація з регіональною владою.
Вибори-2020 змінили якість діалогу центральної влади та регіонів - Тимошенко

За словами заступника глави Офісу Президента, координатора програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" Кирила Тимошенко, співпраця держави з органами місцевого самоврядування дуже змінилась після місцевих виборів у 2020 році, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Заступник голови ОП зазначив, що після виборів діалог центральної влади з місцевим самоврядуванням, обласними радами, місцевими держадміністраціями та ОТГ значно покращився.

"Багато в чому ми співпрацюємо кожен день: це повсякденні питання такі, як рішення інфраструктурних проєктів, і взаємодія з Кабінетом міністрів, є і стратегічні питання", - заявив Тимошенко на засіданні консультативної ради з питань місцевого самоврядування у вівторок.

відео дня

Він також нагадав, що з минулого року в Україні почав використовуватися механізм відносних запозичень на інфраструктурні проєкти для обласних рад. Кілька місцевих рад вже вирішують питання про лізинг на медичне обладнання.

"Це дає поштовх для того, щоб оновлювалася як інфраструктура, так і наша медицина", - додав Тимошенко.

Він зазначив, що, згідно із змінами в держбюджеті, на місцеві субвенції, інфраструктурні та інші місцеві проєкти в цьому році виділили 5 млрд грн.

"Завдяки таким змінам до бюджету ми і допомагаємо громадам", - сказав Тимошенко.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що в 2021 році по всій Україні планують створити 177 сучасних приймальних відділень лікарень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти