Україна зміцнює обороноздатність: Арестович розповів про ініціативу Зеленського

23 грудня 2020, 02:29
Територіальна оборона в Україні була створена ще у 2014 році, нагадав Олексій Арестович.
Верховна Рада
Верховна Рада також розгляне альтернативний законопроект про територіальну оборону в Україні / УНІАН

Законопроект про територіальну оборону України має бути внесено на розгляд Верховної Ради до 29 грудня президентом Володимиром Зеленським. Однак парламент зареєстрував альтернативний проект закону, внаслідок чого законодавці повинні будуть визначитися, який документ у підсумку вони мають проголосувати.

Про це заявив радник глави Офісу президента, радник делегації Києва у ТКГ щодо врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі Олексій Арестович в ефірі телеканалу Україна 24.

Чиновник зазначив, що територіальну оборону створили в країні ще у 2014 році. Наразі має бути прийнятий відповідний законопроект, а після - ще низка документів, які забезпечать його реалізацію. За дорученням гаранта законопроект розробляла робоча група РНБО, і вже до кінця року проект закону має бути внесено до Ради.

"Президент поставив завдання розробити цей законопроект 7 вересня, була створена робоча група РНБО, яку очолив заступник секретаря РНБО, генерал-полковник Коваль, і до 29 грудня цей закон повинен бути внесений на розгляд Верховної Ради", - сказав Арестович.

При цьому, пояснив спікер української делегації у ТКГ щодо Донбасу, у Раді був зареєстрований паралельний проект з питань територіальної оборони. Рада повинна визначитися з підтримкою одного з двох проектів закону.читайте також​Головнокомандувач ЗСУ вказав на проблему з ракетами Нептун для армії

Політик додав, що побудова повноцінної територіальної оборони є важливим завданням у питанні забезпечення розвитку сфери безпеки країни.

"Територіальна оборона може залучатися, наприклад, у разі стихійного лиха або інших надзвичайних ситуацій, вона підпорядковується верховному головнокомандувачу", - підкреслив Олексій Арестович.

Армія України новини

  • Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос раніше заявляв, що Україна повинна посилити свій військовий потенціал для того, щоб Київ міг вести діалог з Росією на рівних. Саме з цієї причини Путін не планує йти на поступки Зеленському у перемовному процесі.
  • Секретар РНБО Олексій Данилов 16 грудня зазначив, що ситуація, яка відбувається у Білорусі, стає небезпечною для національної безпеки України через посилення впливу Росії на території республіки. Внаслідок цього Київ має розвивати військову співпрацю з Вашингтоном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти