Углава закликає зняти гриф держтаємниці зі справи про витік даних з НАБУ

24 липня 2024, 18:33
37
Углава закликає зняти гриф держтаємниці зі справи про витік даних з НАБУ

Перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава закликає НАБУ та САП прибрати гриф держтаємниці зі справи про витік інформації. На його думку, це зніме всі безпідставні звинувачення на його адресу та загалом відновить довіру до бюро, ідеться у повідомленні Facebook.

Углава вважає, що сьогодні йдуть спроби його дискредитації. З цією метою, зазначив він, розпочалася медійна кампанія, яка супроводжується гучними звинуваченнями, але жодних реальних доказів причетності до зливу інформації з НАБУ, за словами Углави, надано не було.

"Замовний характер цієї кампанії підтвердив Віталій Шабунін, який анонсував моє звільнення ще до оголошення результату службового розслідування та "ремонту" НАБУ", - зазначає Гізо Углава.

відео дня

Оскільки сам Углава, згідно із законом, зобов'язаний дотримуватись нерозголошення службової інформації, він закликає НАБУ та САП оприлюднити матеріали справи.

Відкрите інформування громадськості дозволить уникнути маніпуляцій і забезпечить повне розуміння ситуації, ідеться у повідомленні Углави.

Нагадаємо, 22 травня 2024 року САП провела обшуки у помешканні детектива одного з підрозділів НАБУ за статтями про зловживання владою і розголошення даних.

За даними ЗМІ, до зливу інформації про кримінальні справи причетні активісти ЦПК, які були присутні кілька місяців тому на зустрічі off records, яка відбулася в САП.

Після появи інформації про витік інформації першого заступника директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углаву усунули від виконання повноважень за власною заявою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти