Турчинов назвав кришталеву мрію Порошенка

10 лютого 2021, 11:59
Для того, щоб мрія п'ятого президента реалізувалася, потрібні дострокові вибори Верховної Ради.
Олександр Турчинов
Олександр Турчинов назвав кришталеву мрію Порошенка / УНІАН

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов заявив, що п'ятий президент України, лідер партії Європейська солідарність Петро Порошенко готовий очолити оновлений уряд країни.

В інтерв'ю BBC News Україна він розповів, що Порошенко готовий очолити Кабінет Міністрів, який би працював на європейську та євроатлантичну інтеграції. Турчинов додав, що для цього потрібні дострокові вибори Верховної Ради.

"Далі будемо виправляти те, що вони зробили... Я сподіваюся, що (у чинної влади) вистачить якщо не розуму, то хоча б інстинкту самозбереження, щоб піти на дострокові вибори і віддати той тягар, який вони не можуть тягнути", - сказав Турчинов.

Він підкреслив, що в партії ЄС готові допомогти владі "вивести країну з кризи".

"Коли вони прозріють і захочуть працювати на свою країну, звернуться за допомогою, щоб зупинити цей хаос, то, безумовно, ті фахівці, які є, зокрема, в Європейській солідарності, із задоволенням допоможуть стабілізувати ситуацію і вивести країну з цих нескінченних криз", - сказав Турчинов.

Водночас він зазначив, що у нього "великі сумніви щодо такого прозріння".

Відносини Порошенка і Зеленського - про що йшлося раніше:

  • 3 лютого п'ятий президент Петро Порошенко заявив, що у 2018 році Верховна Рада ухвалила постанову про санкції проти каналів Медведчука, проте тоді вони не були запроваджені через початок виборчої кампанії в Україні. Водночас він зазначив, що санкції не можна запроваджувати щодо українських громадян.
  • 5 лютого президент України Володимир Зеленський назвав Петра Порошенка "затятим борцем з пропагандою РФ". За його словами, Порошенко, який разом зі своєю командою фактично монополізував патріотизм, всіх заплутав – він підтримує рішення щодо каналів Медведчука, але водночас вважає це незаконним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти