Суд зобов’язав ДБР відкрити справу проти адвоката Порошенка

3 вересня 2024, 16:26
177
Суд зобов’язав ДБР відкрити справу проти адвоката Порошенка
Фото: freepik.com

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення, яким зобов’язав Державне бюро розслідувань (ДБР) відкрити кримінальну справу щодо адвоката Петра Порошенка, Ігоря Голованя, з метою розслідування його дій, пов’язаних з можливим уникненням служби в армії, пише видання "Закон і бізнес".

Суд зобов’язав посадовців ДБР внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань на підставі заяви адвоката О.В. Ісаєвської від 6 серпня 2024 року.

У своїй скарзі адвокат Ісаєвська зазначила, що за наявними даними, ВЛК у Києві визнала Голованя непридатним до військової служби з виключенням його з військового обліку через наявність захворювань.

відео дня

Водночас, за словами адвоката, відповідних захворювань у Голованя насправді немає, а рішення ВЛК було ухвалено на підставі сфальсифікованих документів. Це, на думку Ісаєвської, було зроблено з метою забезпечення ухилення Голованя від виконання військового обов’язку під час воєнного стану.

Також Ісаєвська стверджує, що схожим чином намагаються уникнути служби в армії і найближчі родичі адвоката Порошенка. Адвокат повідомила про ці правопорушення до ДБР, але, оскільки справу не було відкрито одразу, вона звернулася зі скаргою до суду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти