На США і Росію очікує провал через Україну: дипломат назвав сценарій візиту Нуланд до Москви

12 жовтня 2021, 03:20
Вікторія Нуланд шукатиме варіанти, які повинні призвести до певного компромісу між Вашингтоном і Москвою щодо України, сказав Олександр Чалий.
США Росія
Візит Нуланд до Москви не принесе принципових змін, але Україна може отримати більш прогнозовані відносини з РФ – дипломат / Reuters

Заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд відправиться до Росії для перемовин зі стратегічної безпеки, але питання України в дискусії двох держав залишиться ключовим. Без вирішення проблеми української держави Вашингтону і Москві домовитися не вдасться. Києву не потрібно сподіватися на прорив за підсумками її візиту, проте українсько-російські відносини можуть стати більш прогнозованими. Про це заявив дипломат Олександр Чалий.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Нуланд їде до Москви обговорювати питання стратегічної безпеки в світі. Йдеться про ситуацію, пов'язану з ядерним роззброєнням. При цьому питання Києва, як і раніше, буде актуальним, допоки, доки будуть розбіжності щодо України, США і Росії не вдасться ані про що домовитися.читайте такожУдар Росії і розкол США з ЄС: експерт пояснив, чому Вашингтона не буде в діалозі щодо Донбасу

"Всі інші протиріччя, які існують між РФ і США, вони мають двосторонній трек. Але, ключова розбіжність - Україна. Без вирішення українського питання покращити радикально або стратегічно відносини між Росією і Америкою неможливо", - вважає дипломат.

відео дня

За його словами, поїздка Нуланд до РФ суттєво не позначиться на ситуації щодо України. Однак вона намагатиметься знайти варіанти зближення деяких позицій Москви і Вашингтона щодо цього питання.

Як стверджує дипломат, Нуланд знає, якої точки зору дотримуються у Києві щодо РФ, і вже після її візиту на територію російської держави можуть стартувати україно-американські перемовини. До того ж, після її візиту Україні вдасться вийти на більш прогнозовані відносини з Росією.

"Напередодні поїздки до Москви Нуланд провела телефонні перемовини з Єрмаком (керівник Офісу президента України), отже вона знає актуальну позицію України і думаю, що після візиту до Росії почнуться українсько-американські консультації", - підкреслив Олександр Чалий.

Візит Вікторії Нуланд до Москви

Заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд 11 жовтня прибула до Москви з триденним візитом. Вона повинна провести низку зустрічей з керівництвом російського МЗС, а також "куратором питань Донбасу", заступником голови адміністрації президента РФ Дмитром Козаком.

Російське видання Інтерфакс повідомило, що делегації США і Росії у ході візиту Нуланд можуть обговорити питання відновлення американо-російських консультацій щодо врегулювання військового конфлікту Москви і Києва на Донбасі. Цей формат, в якому в різний час брали участь Вікторія Нуланд і Курт Волкер з боку американців, а також помічник президента РФ Владислав Сурков від Москви, працював до 2019 року. Однак наприкінці президентської каденції Трампа було прийнято рішення про припинення консультацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти