Родина колишнього очільника БЕБ Федорова заробляє на державних підрядах газових компаній

24 жовтня 2024, 20:08
418
Родина колишнього очільника БЕБ Федорова заробляє на державних підрядах газових компаній

Колишній БЕБівець Федоров Едуард Володимирович (звільнений з посади в.о. Директора БЕБ у серпні минулого року) всі свої приватні компанії у 2012-2022 роках переписав на дружину Ольгу Федорову. І наразі бізнес-імперія колишнього правоохоронця (Федоров був також керівником Управління Служби безпеки України в Сумській області) заробляє десятки мільйонів гривень на державних підрядах різних компаній. Про це свідчать дані з Реєстрів та системи "Прозорро", йдеться на аналітичному порталі "ОпенДата", пише Парламент.ua.

Так, компанія ТОВ "ГТМ", належна Федоровій, у 2024 році вийгарла тендерів на 18,6 млн грн, а у 2023 році - на 28,14 млн грн. Продає компанія діоди, переважно "Запорізькому еле­ктро­во­зо­ре­мон­тному заводу" та "Київському еле­ктро­ва­го­но­ре­мон­тному заводу".

ТОВ ОЦ "ФАХІВЕЦЬ", в якій Федоровій належить 100% компанії, і яка раніше була записана на самого Федорова Едуарда, упродовж 2024 року вже здійснила продажів своїх послуг (навчання та стажування) державним установам на суму у 2 238 488 ₴, і основним її покупцем сало АТ "УКРТРАНСНАФТА".

відео дня

Послуги з навчання та стажування надає також ще одна компанія родини Федорових - ТОВ "НЕО „СТАНДАРТ". Дохід компанії за 2023 рік на цьому бізнесі склав майже 28 млн грн, а найбільшим замовником у неї стало державна АТ "Укр­га­зви­до­бу­ва­н­ня".

Крім того, Федорови також торгують "дослідницькими послугами". ТОВ СПЛ "ЛАБТЕХ" Ольги Федорової наразі постачає їх українським ліцеям, школам та садочкам.

Раніше Федоров написав заяву про звільнення з БЕБ на фоні звинувачень Бюро у тиску на бізнес. На посаді в.о. керівника БЕБу він пробув три місяці, після чого спочатку пішов у відпустку, потім на лікарняний, і лише потім - у відставку. Все це відбувалося у період активної роботи ТСК ВРУ щодо розслідування фактів неправомірної діяльності БЕБ та у період підготовки Радою оновленого законодавства про "перезавантаження Бюро".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти