Указ Зеленського про санкції проти каналів Козака оскаржено у Верховному суді

4 лютого 2021, 19:55оновлено 4 лютого 2021, 22:06
483
Сьогодні до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду надійшло два позови громадян, які оскаржують указ глави держави.
Зеленський
Указ Зеленського оскаржений у Верховному суді / Reuters

Указ президента України Володимира Зеленського про санкціях проти телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK був оскаржений у Верховному суді, повідомляє пресслужба суду в четвер, 4 лютого.

У суді розповіли деталі - сьогодні в Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду надійшло два позови громадян, які оскаржують указ президента України Володимира Зеленського від 2 лютого 2021 № 43/2021 "Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 2 лютого 2021 Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Обидва позови стосуються оскарження указу президента від 2 лютого 2021 № 43/2021, яким він ввів в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони про введення санкцій.

відео дня

"Згідно з додатком 2 до рішення РНБО, застосовані персональні санкції щодо низки телеканалів", - заявили в суді.

За даними судового реєстру, один з позовів подав Попков Павло Олександрович. Він просить визнати указ Зеленського протиправним і частково його скасувати. Інформації щодо другого заявника поки що немає.

Пізніше з'явилася інформація про те, що телеканали 112 Україна, NewsOne і ZIK не подавали позовів до Верховного суду, про які сьогодні повідомила його пресслужба. Телеканали випустили спільну заяву, в якій назвали подачу позовів "технологією влади".

"Позови подані нібито в інтересах телеканалів 112 Україна, NewsOne і ZIK є технологією влади з метою отримати в підконтрольному собі судовому процесі вигідні рішення про відмову у відкритті проваджень. Найближчим часом три телеканали медіахолдингу "Новости" зайдуть з позовами до Верховного суду для проведення відкритого судового процесу про визнання протиправним Указу президента України про введення санкцій і його скасування", - йдеться в заяві трьох телеканалів.

Санкції проти каналів - про що Главред писав раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти