Поліція оштрафувала Арахамію за порушення ПДР

12 березня 2021, 23:29оновлено 13 березня 2021, 10:18
Народний обранець припаркувався біля Офісу президента на пішохідному переходу, та ще й біля світлофора.Політик визнав свою провину і пообіцяв бути уважнішими.
Поліція оштрафувала Арахамію за порушення ПДР
Арахамию поліція оштрафувала

У п'ятницю, 12 березня, глава фракції Слуга народу Давид Арахамія вчинив грубе порушення правил дорожнього руху в центрі Києва, прям біля Офісу президента. Він припаркувався на пішохідному переході, та ще й біля світлофора.

За такий проступок він був оштрафований поліцією. Політик свою провину визнав і пообіцяв наступного разу бути уважнішими, написав він на своїй сторінці в Facebook.

"Спасибі Патрульна Поліція Україна. Винен - заплатив. Наступного разу буду уважніше", - зазначив Арахамія.

Поліція оштрафувала Арахамію за порушення ПДР

Про те, що народного депутата оштрафували, повідомив у соцмережі заступник голови Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"Сьогодні в медіа поширювалося повідомлення про порушення ПДР, вчинене Давидом Арахамією, з натяком на непритягнення до відповідальності нібито у зв'язку з його статусом. Однак патрульні поліцейські відреагували на це порушення - пана Арахамію притягнули до відповідальності відповідно до вимог чинного законодавства", - зазначив Білошицький.

Поліція оштрафувала Арахамію за порушення ПДР

Він додав, що нардеп сплатив штраф на місці за допомогою електронного терміналу.

Штраф за подібне порушення - 510 гривень.

Збільшення штрафів за порушення ПДР: що було раніше

  • У липні 2020 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект №2695, який передбачає посилення відповідальності водіїв і істотно розширює права поліцейських на дорогах.
  • Згідно з документом, українців поліція зможе зупиняти в профілактичних цілях і без жодних підстав перевіряти документи. У тому числі в нічні години і в святкові дні. Однак у другому читанні 16 лютого дану поправку депутати не проголосували.
  • Крім того, за законом в кілька разів зростуть штрафи за п'яне водіння і перевищення швидкості, а накладати їх на водіїв поліцейські зможуть протягом року, а не протягом трьох місяців, як зараз.
  • Антон Геращенко, заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, в лютому 2021 року заявляв про те, що в Україні планується скасування обов'язкових листів порушникам правила дорожнього руху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти