У Авакова розповіли, чому потрібно скасувати листи про штрафи для водіїв

10 лютого 2021, 17:45
За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, законопроєкт про умови скасування листів порушникам правила дорожнього руху вже в Раді.
Лист щастя
У Авакова розповіли, чому потрібно скасувати листи про штрафи для водіїв / mvs.gov.ua

Антон Геращенко, заступник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявив про те, що в Україні планується скасування обов'язкових листів порушникам правила дорожнього руху - у разі, якщо водій своєчасно сплатить штраф. Про це чиновник заявив під час чергового брифінгу, повідомляють представники пресслужби МВС.

За словами Геращенко, у Верховній Раді вже зареєстрований відповідний законопроєкт.

"Це дозволить скоротити витрати з державного бюджету і, у разі прийняття проєкту Закону, лист буде отримувати тільки та особа, яка не сплатила свій штраф протягом 15 днів", ‒ сказав він.

Крім того, за словами Геращенко, найближчим часом в парламенті Кабмін зареєструє в Раді законопроєкт про притягнення представників дипломатичного корпусу до адміністративної відповідальності ‒ якщо вони будуть порушувати правила дорожнього руху в Україні.

читайте такожВ Україні стартувала автоматична фіксація порушень ПДР: перший штраф

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У липні 2020 року Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроєкт №2695, який передбачає посилення відповідальності водіїв і істотно розширює права поліцейських на дорогах.
  • Згідно з документом, українців поліція зможе зупиняти в профілактичних цілях і без жодних підстав перевіряти документи. У тому числі у нічні години й в святкові дні.
  • Крім того, в кілька разів зростуть штрафи за п'яне водіння і перевищення швидкості, а накладати їх на водіїв поліцейські зможуть на водіїв протягом року, а не протягом трьох місяців, як зараз.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти